Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Kotimainen jännityssarja Rosvopankki (2023) Elisa Viihde Viaplay. Kolme ensimmäistä jaksoa julkaistu tänään 12.3.2023. Vasta aloitin

Rosvopankki (2023) tv, jännityssarja, kotimainen, korruptio, 1990-luku, nurkkavaltaus, lama, Elisa Viihde Viaplay. Kolme ensimmäistä jaksoa julkaistu tänään 12.03.2023. Vasta aloitin. 

Kiinnostuin koska hienot näyttelijät ja musiikissa Cliftersin Jiri & Luri, tv:ssä soi Cliftersin Hei hullu kuningas... Ainoa huomautettava on rolli, trolley siis vetolaukku, eihän niitä ollut tuolloin, ainakaan tuo mallisia. Jupeillakaan. Alussa ollaan ihan Pellossa, kyltissä lukee Övertorneå ja Muonio. On kylmä. Nuori nainen palaa kotikonnuilleen. Hänen päälleen syljetään. Koska on lama, työpaikkoja, tehtaita suljetaan, kiinteistöjä myydään, poliisi vie pois, ihmisiä aamutakeissaan. 



Konseptin ja alkuperäistarinan ovat kehittäneet Matti Kinnunen, Mikko Reitala ja Mari Kinnunen.



" Suomessa on meneillään pankkisota, kun Salla aloittaa työnsä Pankkitarkastusvirastossa. Hän haluaa pistää röyhkeän SKOP:in ojennukseen, mutta ajautuu pian umpikujaan, eikä tiedä kehen voi luottaa." 


Pääosissa Amanda Pilke, Pekka Strang, Tuulia Eloranta, Juha Kukkonen, Ville Tiihonen. 

Ohjaaja Matti Kinnunen. Ikäraja 12 v. 


1. Iske, rahasta, poistu! 43 min

Suomessa on pankkisota, kun Salla aloittaa työnsä Pankkitarkastusvirastossa ja saa vastuulleen SKOP:n. Wegelius etsii pankilleen markkinoita Neitsytsaarilta.


" Tervetuloa Rosvopankkiin

1980-luvun lopulla Suomen talous käy kuumimmillaan, ja kaikki pyrkivät ottamaan oman osansa loputtomalta tuntuvasta nousukaudesta. Lainahanat aukeavat, rahaa kaupataan ja jokaisen on hetken ajan mahdollista olla rikas. Alkaa Suomen historian suuri pankkisota. "


" Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Rosvopankki on tositapahtumien innoittama draamasarja Suomen 80-luvun lopun nousukaudesta ja kasinovuosista sekä niitä seuranneista tapahtumista, jotka ajoivat maan kaikkien aikojen syvimpään lamaan. "




Tässä ovat Rosvopankkilaiset


AMANDA PILKE on Salla Nurminen – taloustieteen nuori nero ja kapitalismin kampittaja.

PEKKA STRANG on Christopher Wegelius – SKOP:n karismaattinen ja pelätty rahoitusvelho.


H-P BJÖRKMAN on Mikael Oksa – vallan kabineteissa viihtyvä taustapeluri.


JUHA KUKKONEN on Kippari – ”nuorten leijonien” isähahmo ja strategi.


CARL-KRISTIAN RUNDMAN on Rolf Kullberg – Suomen Pankin itsevaltainen kirstunvartija.



" UUTUUS 🔥 Mitä tapahtuu, kun ahneus riistäytyy käsistä? 💸


Tositapahtumien innoittamassa Rosvopankki-sarjassa seurataan 80-luvun kuumaa nousukautta ja tapahtumia, jotka ajoivat Suomen kaikkien aikojen syvimpään lamaan." *= sitaateissa lainaukset Elisa Viihde Viaplayn sivulta ja Facebookista. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.