Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää ufojen hyökkäyksestä Lappiin...

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää ufojen hyökkäyksestä Lappiin... Mutta jos palaan Allenin Kaikkiin (Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask, 1972):
eräässä episodissa esitellään luotettavan John Carradinen näyttelemä hullu tiedemies tohtori Bernardo kyttyräselkäisine palvelijoineen [ jonka nimi on tietystikin Igor ]. Tiedemieheltä pääsee karkuun jättiläisrinta, joka ahdistelee Allenia ja koko maailman tasapainoa.
 
Carradine on näytellyt vaikka missä, mm tässä paikallisestikin kiinnostavassa hölpössä Rymdinvasion i Lappland (!), ja muissakin klassikoissa: Ulvonta, Terror in the Wax Museum, elävistä kuolleista natseista kertova piinaava Shock Waves (1977) jonka katsominen jälkeen uimaretket jäivät vähäksi aikaa hyllylle, ja House of the Long Shadows (1983) elokuvassa hän näytteli mm Christopher Leen, Vincent Pricen ja Peter Cushingin kanssa vinksahtaneessa sukusaagassa joka kyllä läheni, ajan hengen myötä, komediaa. Jos kartanohorrori ei enää pelottanut, vaikka mukaan oli haalittu sukupolvensa kuohukerma siis kauhukerma, sen piti sitten post-modernisti naurattaa.
 
Carradine on ollut mm. Saatana, Kreivi Dracula (mm elokuvissa House of Frankenstein, 1944; Billy the Kid versus Dracula, 1966; Las Vampiras, 1969 ja Nocturna, 1979) lipunrepijä, juoppo, toistuvasti tohtori tai kirurgi, pummi, farmari, ja maukkaan samannimisen romaanin filmatisoinnissa Monster Club (1980) hän on näyttelyt kirjan kirjoittajaa nimeltä R.Chetwynd-Hayes; kirja on julkaistu suomeksi ainakin pokkarina.

Virgil W. Vogel: Rymdinvasion i Lappland (1959) on tunnettu myös nimillä: Horror in the Midnight Sun, Invasion of the Animal People, Space Invasion from Lapland, Space Invasion of Lapland, tai Terror in the Midnight Sun; elokuvaa saa ostaa netistä DVDnä.
 
Georg Fenady: Terror in the Wax Museum (1973, mukana myös Ray Milland joka jäi mieleen AA-filmissä xx, ja Elsa Lanchester joka oli kaksoisroolissa: Frankensteinille mittatilaustyönä tehty morssmaikku, sekä Frankensteinin luoja, kirjailija Mary Shelley (Bride of Frankenstein, 1935). Tämän elokuvan ostin käytettynä videokasettina kammottavilla, 1980-luvun kansilla varustettuna, kun kuvassa oli normalisoitu ja kapitalisoitu variaatio Nekromantik- teemasta - airbrushattu bimbo puoleksi pääkallo paljaana.
 
Minua huvittaa tämä kauhun markkinointi heteromiehille.

   Terror in the Midnight Sun (Rymdinvasion i Lappland) - 1959  Rymdinvasion i Lappland (1959) - 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.