lauantai 1. lokakuuta 2016

Rock against racism: Härmä

HÄRMÄ eli Kimmo Härmä mustavalkoisissa kuvissa 1.6.2016. Rock against racism konsertti Tavastialla kesäkuun alussa. Rock rasismia vastaan. On erityisen  hienoa, että Tavastia ja Tiketti ottavat kantaa tasa-arvon puolesta ja rasismia ja syrjintää vastaan. Syd Sheltonin hienot valokuvat vuosien vuoden takaa olivat näytillä Tiketin galleriassa, ja vieläkin ajankohtaisia. Tulin tänne ilmaiselle keikalle suoraan lennosta Tukholmasta missä olin katsomassa Hollywood Vampiresien keikkaa Gröna Lundin huvipuistossa Johnny Deppin ja Alice Cooperin kera.
RAR, RARsuomi, RARfinland, RARFi
Rock against racism, Rock rasismia vastaan Lue lisää RARFinland FaceBooksivu

ESIINTYJÄT
Tuomari Nurmio / Pelle Miljoona / The Valkyrians / Mira Luoti / Pää Kii / Petteri Sariola / Lopunajan mies / Irma Agiashvili / Philadelphia Dynamite / Irma Agiashvili / HÄRMÄ / Maailma-kuoro
lainaan tässä Tiketin tekstiä jos linkit eivät toimi tms trallausta tapahtuu:

" Suomen Lontoon instituutti tuo yhteistyössä suomalaisten ja brittiläisten yhteistyökumppaneidensa kanssa Rock Against Racism -näyttelyn Suomeen kesäkuussa 2016 ja haastaa kaikki festivaalijärjestäjät ja -kävijät viettämään rasismivapaata festivaalikesää.

Britanniassa vaikutti vuosina 1976-81 Rock Against Racism -liike, joka kanavoi rock-muusikoiden ja kulttuuriväen turhautumista yhteiskunnassa koettuun rasistiseen ilmapiiriin.

Valokuvaaja Syd Shelton (s. 1947, Iso-Britannia) tallensi liikkeen vaiheita valokuvin, joita hän kutsuu “graafisiksi argumenteiksi”. Valokuvat olivat esillä viime syksynä Lontoossa Autograph ABP -galleriassa ja saivat yleisöltä ja medialta erinomaisen vastaanoton. Kuvien sanoma on edelleen ajankohtainen. Rock Against Racism -näyttelyn ovat kuratoineet Autograph ABP:n johtaja Mark Sealy ja University of Arts Londonin professori Carol Tulloch.

Suomen Lontoon instituutti, Autograph ABP, Tiketti Galleria, Tavastia, Amnestyn Suomen osasto, Ihmisoikeusliitto, Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO, Radio Helsinki ja Kansainvälinen Suomemme ry järjestävät yhteisvoimin näyttelyn Tiketti Galleriassa 2.6.–2.8.2016.

1. kesäkuuta Tavastia-klubilla järjestetään myös Rock Against Racism -konsertti kunnianosoituksena brittiläiselle rasisminvastaiselle liikkeelle. Konsertti aloittaa rasismivapaan festivaalikesän ja kannustaa musiikin ystäviä ja tapahtumajärjestäjiä osallistumaan kampanjaan.

“Rock Against Racism -liikkeessä halusimme tehdä antirasismista suosittua osoittamalla, miten absurdia rasismi on. Liikkeessä oli mukana hyvin erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista. Se mikä meitä kaikkia yhdisti, oli antirasismi ja rakkaus musiikkiin”, Shelton  toteaa.

Syd Sheltonin mukaan liike loi ainutlaatuista musiikkikulttuuria, joka yhdisti artisteja ja aktivisteja toimimaan yhteisen päämäärän puolesta. Shelton dokumentoi kuvissaan myös liikkeessä mukana olleita artisteja. Heidän joukossaan olivat muun muassa The Clash, Elvis Costello, Misty in Roots, Tom Robinson, Au Pairs ja The Specials.

“Näyttelyn toteuttavat yhteistyökumppanit jakavat ajatuksen siitä, että kulttuuri ja taide ovat avainasemassa positiivisen yhteiskunnallisen kehityksen luomisessa”, toteaa Suomen Lontoon instituutin yhteiskuntaohjelman päällikkö Johanna Sumuvuori.
"

" 1970-luvun lopulla musiikilla rasismia vastaan noussut liike Rock Against Racism on tehnyt paluun, sillä viesti on yhä ajankohtainen.

Tavastia liittyy rasisminvastaiseen rintamaan 1. kesäkuuta järjestettävällä Rock Against Racism -konsertilla, jossa esiintyy laaja kattaus artisteja, joita yhdistää kaksi asiaa: he uskovat musiikkiin ja vastustavat sortoa.

Nappaa itsellesi maksuton lippu rauhan rintamaan ja näe Tuomari Nurmio, Pelle Miljoona, The Valkyrians, Tiisu, Mira Luoti, Pää Kii, Petteri Sariola, Lopunajan mies, Philadelphia Dynamite ja monet muut. Luvassa puheita, keikkoja, kuoromusiikkia ja yhteishenkeä paremman maailman puolesta.

Konsertti avaa samalla Tiketti Gallerian Rock Against Racism -valokuvanäyttelyn, joka esittelee taiteilija Syd Sheltonin vuosina 1976-1981 ottamia kuvia rasistiseen ilmapiiriin turhautuneiden rock- ja reggaemuusikoiden perustamasta, brittiyhteiskuntaa koskettaneesta kansanliikkeestä. Näyttely on esillä galleriassa välillä 1.6.–2.8.2016.

Suomen RAR-kampanjan järjestämisessä ovat mukana Suomen Lontoon instituutti, Autograph ABP, Tiketti Galleria, Tavastia, Amnestyn Suomen osasto, Ihmisoikeusliitto, Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO, Radio Helsinki, Meillä on Unelma ja Kansainvälinen Suomemme ry.

"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti