Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 1. helmikuuta 2024

Tv. Uusi Sherlock (2010 alk) mysteeri/dekkari/veijari/draama 4 kautta. Ekassa jaksossa Afganistanista ontuen tullut sotalääkäri ts armeijan lääkäri John

Tv. Uusi Sherlock (2010 alk) mysteeri/dekkari/veijari/draama 4 kautta. Ekassa jaksossa Afganistanista ontuen tullut sotalääkäri ts armeijan lääkäri John Watson on nykyään mies jolle ri tapahdu mitään. Entisenä sotilaana hänellä ei ole varaa asua Lontoossa nykypäivänä. Psykiatrilla hän istuu tyynenä, eikä saa tekstiä aikaiseksi blogiinsa. Sattuman kautta hän törmää entiseen toveriinsa, ja on labrassa Sherlock Holmesin kera. Sherlock ruoskii ruumishuoneella, hänellä on menossa koe. Heti äkkiä he muuttavat yhteen, omilla makuuhuoneillaan tietty. Kallis on katu, Baker Street, mutta heillä. On kiltti vuokranantaja rva Hudson.


Uusi Sherlock tv sarja oli pirtistävä, se loi uutta ja samalla toisti Arthur Conan Doylen tekstin sielun. Modernisointi osui kohilleen. Mainio alusta. Kaudessa on vähän jaksoja, ja jokainen jakso on elokuvan mittainen, kokoinen. 


Tämän takia tilasin ensimmäistä kertaa Netflixin. Taisi olla vuosi 2015? Kuinka mukava tätä on katsoa HD:nä takkatulen loistossa. Takkatuli loistaa siis Watsonin ja Holmesin välillä. 


Watson täydentää Holmesia koska hän on ihminen, jolla on tunteet, ja hän osaa käyttäytyä ja olla diplomaattinen. Toisaalta hyväuskoinen, normaali ihminen. Toisaalta myös sotilas ja armeijalääkäri, joka on sodissa nähnyt kaikenlaista. Kunnon kansalainen. 

Martin Freeman sopii rooliin hyvin onhan hän myös Hobitti, ja Benedict Cumberbatch on Sherlockin lisäksi Smaug, lohikäärme. 


#uusiSherlock #sherlockholmes #sherlock #sherlocked #sherlocktvserie #tvsarjat #tvsarja #britbox 20.01.2024.



Arvostelu: 100 % JustWatch


" Uusi Sherlock on BBC:n ja Hartswood Filmsin tuottama brittiläinen televisiosarja Arthur Conan Doylen luoman salapoliisi Sherlock Holmesin seikkailuista siirrettynä nykyajan Lontooseen. Sarjasta on esitetty neljä tuotantokautta, joista kukin sisältää kolme 90-minuuttista jaksoa"


Rooleissa

Benedict Cumberbatch on Sherlock Holmes. 

Martin Freeman on Tohtori Watson. 


Andrew Scott on Jim Moriarty


Una Stubbs on rouva Hudson  

Louise Brealey on Molly Hooper  

Lara Pulver on Irene Adler

Amanda Abbington on Mary Morstan  

Sian Brooke on Eurus Holmes 

  

Mark Gatiss on Mycroft Holmes

Rupert Graves on Greg Lestrade  

   

Vinette Robinson on Sally Donovan  

Jonathan Aris on Philip Anderson  

Lars Mikkelsen on Charles Augustus Magnussen  


Käsikirjoittaja(t) Steven Moffat, Mark Gatiss ja Stephen Thompson

Tuottaja(t) Sue Vertue, Elaine Cameron

Ohjaaja(t) Paul McGuigan, Euros Lyn


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.