Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 21. tammikuuta 2021

Hyvä elokuva voi olla halpa: Kurvit suoriks 0,49 € VHS

Crispin Glover on yksi suosikkinäyttelijöitäni ja -ohjaajiania... Hän on eräitä karismaattisimpia ihmisiä mitä tunnen. Tai siis olen tavannut! Niin omissa kunnianhimoisissa visioissaan, sekä myös valtavirran kassamagneeteissa, joissa näyttelemällä hirviötä / hylkiötä / kummajaista saa taas rahaa omiin produktioihin, joihin ei kassavirrat - nuo amerikkalaiset ja ahdasmieliset halua satsata. Ja miksi päästäisikään vieraita ja vääriä käsiä tuhrimaan omia visioitaan? Myös John Cassavetes näytteli valtavirran elokuvissa kuten Rosemaryn painajainen ja Hitchcockin sarjassa ja tietysti joissakin ihan höpöissä kasari-kauhuissa tienatakseen rahaa omiin elokuviinsa. Mikä ettei - 2.1.2014.

Hyvä elokuva voi olla halpa: Charlien Enkelit - Kurvit suoriks 0,49 € VHS. Tämä oli jo tuonnoin alessa ;) Ja kuka sanoo mikä on hyvä ja toimiva elokuva, tykkäsin tästä tyttöjen  vauhdikkasta toimintapätkästä, jossa stuntit tehtiin itse, kait, ja bluuppereissa oli oikein hauskaa... Slapstick ja toiminta voivat olla mukavia areenoita irrotella. Naisten toimintaelokuvat ovat lähellä sydäntäni, ne voivat olla sopivasti heikun keikun tai täysin totisia kuten Elektra. Antiikin tragediassa ei pelleillä. Paljoa. Näin siis vuonna 2014.

Hyvä elokuva merkitsee minulle elokuvaa, jonka seurassa oikeasti nautin, ja useamman kerran, elokuva, joka naurattaa ja koskettaa, tuntuu tutulta. Ja jossa naisilla on vaatteet päällä, ja roolisanoja. Vaikkapa suomalainen nainen tuottajana.

 tämä on yksi suosikkikohtauksiani kategoriassa Koreografia ja monikerroksellisuus.  on taas hieno mustavalkoinen toisenlainen lännen pätkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.