Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 21. tammikuuta 2021

Tom of Finland in Taidehalli exhibition THE PLEASURE OF PLAY 05.05.2016 näyttelyssä Taidehallissa

Tom of Finland in Taidehalli exhibition THE PLEASURE OF PLAY 05.05.2016 näyttelyssä Taidehallissa. Olimme Imagen pistooamina tsekkaamassa näyttelyä ennen varsinaista premiääriä, avajaisia, vernissagea. Vernissage on tavattoman kaunis, öljypitoinen sana. Vernissaus!! Tässä kuitenkin puhelimen kuvia ens alkuun. Tukkilaisromantiikkaa, sellitoimintaa, tiilenpäitä, uniformuja, kiiltäviä saappaita, jatsareita, cock fighteja, puistoja, koppalakkeja, nahkaa, prätki, piiskoja. Kaikki tarpeellinen.  

Tom of Finlandin vaikutus... alkoi 1980-1990-luvun vaihteessa? Tai oikeastaan jo aiemmin, 1970-luvun lopulla Sid Viciouksen T-paidan kautta. Oliko siinä Tompan työ? Mutta voi kauhistuksen kanahäkki, eihän tuo Sidneyn repaleinen paita olekaan Tompan originaali, vaikutus on kyllä melkoinen? 

Mutta pitkä oli matka ja kivikkoinen undergroundista tämän päivän muotoiluun, keittiöliinoihin ja makuupusseihin. Servetteihin ja tyynyliinoihin. Tom of Finlandin selkeän tyylikäs mustavalkoinen graafinen taide on tyylikästä muotoilua, ja joulun ajan astiapyyhkeet kiinteine pukkeineen ovat silmänisku, mahtava paketti, pukki ovelle jo kolkuttaa - mutta millä?

Pics by © Satu Ylavaara Photography 2015:

Jylhän patsas
Kävin tsekkaamassa Tompan näyttelyn etukäteen ennen avajaisia 5.5.16 Image-lehden kutsusta Taidehallissa, Helsingissä. Huh huh. 
© Satu Ylavaara Photography 2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.