Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 9. helmikuuta 2024

Tv elokuvat. Totally Killer (2023) kauhu/komedia, itsetietoinen släsheri, skifi aikamatka, 1 h 46 m, PrimeVideolta

Tv elokuvat. Totally Killer (2023) kauhu/komedia, itsetietoinen släsheri, skifi aikamatka, 1 h 46 m, PrimeVideolta, ikäraja 16. Nykyajan (true crime) murhakävelyllä, murhakierroksella podcastin vetäjä, rikostoimittaja esittelee paikkoja maskiinpukeutuneille tyypeille burkeripaikan eessä. Halloweenina tyypit pukeutuu yhä Sweet 16 Killeriks. 09.02.2024.

35 vuotta hirvittävin tapausten jälkeen "Sweet Sixteen Killer" palaa rikospaikalle. 

Alkuperäinen julkaisupäivä: 28. syyskuuta 2023. Ohjaaja: Nahnatchka Khan. David Matalonin, Sasha Perl-Raverin ja Jen D'Angelon käsikirjoitus. 

Halloween kausi jatkuu. Sopivan kevyttä ja häiritsevää perjantaiehtoon ratoksi. 


" Kun pahamaineinen ”16-vuotistappaja” palaa 35 vuotta ensimmäisen murhasarjansa jälkeen, 17-vuotias Jamie (Kiernan Shipka) siirtyy vahingossa ajassa taaksepäin vuoteen 1987 ja päättää pysäyttää tappajan ennen surmatöiden alkamista.

Eli Buffyn ja Final girlien, vahvojen selviytyjätyttöjen jalanjäljissä. 

IMDb 6,5

86 % Rotten Tomatoes


Pääosassa teini-ikäisen Jamien roolissa Kiernan Shipka (mm seksistisestä sarjasta Mad Men, ja pääosassa kauhusarjasta Chilling Adventures of Sabrina, 2018). Hän valmistautuu Halloween-juhliin, hänellä on pippurisumutetta ja kovaääninen pilli. Tai turvahälytin. Ja vanhempansa seuraavat puhelinta. Järkevät ajatukset. Hän valmistautuu Killer Instinctin keikalle. 

Kauhukomediaksi aikas raakaa toimintaa. Kovaäänistä. Mm uhrin huuto. 

Tappajan naamio on epämiellyttävän kuminen irvihymy ja vaalea kumitukka. Korvakoru on jees. 

Alun true crime -uutiskatsauksessa on toteutettu lehtileikkeitä ja osa nukeilla. 

#sarjamurhaajakeissi #totallykiller #totallykiller2023


Kaikenlaista yllättävää tapahtuu. Pirteää komeaa on kun koukussa tyhmä urheiluvalmentaja neuvoo koululaisia varomaan tappajia ja heidän puukkojaan. Yhteisö ei täysin hyväksy murhien viihteistämistä, mitä nämä korppikotkat true crime-toimittajat tekevät. Vaikka ovat kavereita highschoolista. 

Positiivista on aktiiviset tytöt pääosassa, myös nörtteinä ja aikakoneen rakentajina. Kun esim Paluu tulevaisuuteen oli vain poikien ja miesten näkökulmasta nörtteinä, muusikkoina, keksijöinä, kirjailijoita, sarjakuvan tekijöinä. Toki rakastin katsoa tuoreeltaan Paluu tulevaisuuteen valkokankaalla. Sittemmin varsinkin Crispin Gloverin vuoksi. 


Erikoislaatuinen valaistus ja värimaailma. Jos Halloween (1978) on oranssia, niin täsä ruoho on vihreämpää. 80-luvulla oli pojilla paitoja joissa oli tökeröt seksistiset tekstit. Urheilujoukkuuen logossa oli vielä piirretty intiaani, eikä mikään ollut kyseenalaistettu. Sheriffit ovat tyhmiä miehiä, ja polttavat tupakkaa, ja laittavat listaa keitä vihaavat eniten. Kytät eivät usko, että Jamie on tyttö tulevaisuudesta, he ovat nähneet Paluu tulevaisuuteen, mutteivät pidä aikamatkustusleffoista. Koska niissä ei ole järkee.


Tuleeko repeämiä jatkumossa?


Jotain voi revetä kun Charlie Gillespien esittämä Blakey nousee uima-altaasta...Kyllä Calvin Klainin alkkarit jää kauas taakse. Malvanväriset.

Kasaria on vesisänky ja persikanväriset satiinilakanat. Vai oliko nuo hopeat. Musiikki leikattu ilkeästi mm Lady in Red... 

Osin epätasainen, osin täysillä nautittava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.