Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Leffat Tv. Scream (2022) släsheri, kauhu/mysteeri⭐⭐⭐⭐

Scream (2022) släsheri, kauhu/mysteeri ⭐⭐⭐⭐ 1 h 54 m, ikäraja 16. Toiseksi uusin Scream tuolla Hbo Maxilla. Alku on klassinen, tyttö Tara Carpenter (Jenna Ortega) tekstailee kännyllä bestikselleen keittiössä ja on aikeissa tehdä popparia tms ruokoo. Lankapuhelin soi. Tyttö ei reagoi. Lankapuhelin soi taas. Tyttö vastaa. Yhtäccii ollaankin ysärin asetelmassa. Langan päässä on mies, joka kysyy mikä on suosikki kauhuelokuvasi #scarymovies

Tyttö vastaa The Babadook, koska se on ylevää kauhua, jossa voi käsitellä hankaloitakin, kompleksisia asioita. Katsoja ajattelee, että äitiyttä, surua, mielenterveyttä.

Tietenkin The Babadook on naisten elokuva. 

Screamin sisällä on keskusteluissa elokuva Stab, joka kuulostaa kovasti Screamilta... Langan päässä uhkaava mies tekee siitä kiperän tietokisan. 

#scream #scream2022 #stab #stabmovie #ghostface

Tämä on mukavaa viihdettä, on #finalgirl selviytyjätyttöjä, on viittauksia, on saagaa. Eikä pelkästään valkoihoisten heteromiesten saagaa. 

Suosittelen myös kotimaista mainiota näytelmää Scream - The Love Story, jonka näin useampaankin otteeseen Teatteri Jurkassa aikoinaan. 

Tässä kuvia myös tuoreimmasta Screamista jonka näin maaliskuussa Night Visions festareilla. Sekä muuta uutista höllywoodista. Näyttelijät jotka ovat julkisesti inhimillisyyden eli Palestiinan puolella israelin terroria vastaan, saavat tulevasta elokuvasta potkut.

Julkaisupäivä 14. tammikuuta 2022 (Yhdysvallat) " 25 vuotta sitten julmien murhien sarja järkytti hiljaista Woodsboron kaupunkia Kaliforniassa. Uusi tappaja on pukenut ylleen Ghostface-naamion ja jahtaa teini-ikäisten ryhmää herättääkseen henkiin salaisuuksia kaupungin tappavasta menneisyydestä." 

Giffejä täältä ja muualta 1996-2022:










Rooleissa

Jenna Ortega

Tara Carpenter


Mikey Madison

Amber Freeman


Melissa Barrera

Sam Carpenter


Dylan Minnette

Wes Hicks


Neve Campbell

Sidney Prescott


Courteney Cox

Gale Weathers


Jack Quaid

Richie Kirsch


#Scream2022 film

Scream is a 2022 American slasher film directed by Matt Bettinelli-Olpin and Tyler Gillett, and written by James Vanderbilt and Guy Busick.


6,3/10 IMDb

76 % Rotten Tomatoes

85 % JustWatch 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.