Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 1. helmikuuta 2024

Leffat: The Last Vampyre (1993) mysteeri/trilleri/dekkari 1 h 42 m. BritBoxiin pärähti taannoin tukuttain Sherlock Holmesin sarjoja ja leffoja

The Last Vampyre (1993) mysteeri/trilleri/dekkari  1 h 42 m. BritBoxiin pärähti taannoin tukuttain Sherlock Holmesin sarjoja ja leffoja. Sherlockin roolissa näyttelee ainakin 4 eri näyttelijää eri kausilta. 


Jeremy Brett, tuo ainoa oikea Sherlock Holmes, näytteli aikoinaan Draculaa teatterissa. Olisiko ollut katossa silloin. Minulle se läheisin Sherlokki 80-luvulla. Sen jälkeenkin täydellisesti kiteyttänyt hahmon, ja jättänyt vielä aineksen X salaperäiseksi. 

Viktoriaaninen Viimeinen vampyyri -elokuva alkaa kuten Hammer studion viktoriaaniset kauhuelokuvat 50-luvun lopulta (mm Dracula). Eli on synkkä yö, musiikki on uhkaavaa ja villitsevää, ja hevonen ravaa vauhdissa, nainen kirkuu, muttei nautinnosta, heinien päällä peräkärryssä. Ajuri pysäyttää ja kantaa kirkuvan naisen kryptaan. Punaiseen kalliiseen pukuun pukeutunut nainen on ehkä raskaana. Tai syönyt liikaa kermaviiliä. 


Sherlock pilailee vampirismilla, ja ihan filosofisesti ja loogisesti miettii, pohtii tri Watsonin kanssa, onko vampyyreitä. Sitten hänelle tulee aiheeseen liittyvä keissi. Perustuu Conan Doylen romaaniin The Sussex Vampire (The Adventure of the Sussex Vampire). 


#jeremybrett #sherlockholmes #theLastVampyre #SherlockHolmesinseikkailut #theSussexVampire #viktoriaaninen #jännitys #dekkari #mysteeri 


Ohjelma: Sherlock Holmesin seikkailut. 

Alkuperäinen julkaisupäivä: 1993. 

Ohjaaja: Tim Sullivan. 


"Kylän salaperäiset ja traagiset tapahtumat näyttävät liittyvän mieheen, joka vaikuttaa vampyyrilta. Vain Sherlock Holmes voi ratkaista arvoituksen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.