Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 20. joulukuuta 2022

Nainen ei vieläkään saa näyttää hirviöltä hirviöelokuvassa (The Shape of Water), sanoi erityisasiantuntija Marjo Kovanen. Naisen tahto, female desire seminaarissa @ Season Film Fest Bio Rexissä

Nainen ei vieläkään saa näyttää hirviöltä hirviöelokuvassa (The Shape of Water), sanoi erityisasiantuntija Marjo Kovanen Naisen tahto -seminaarissa Lasipalatsin Bio Rexissä maaliskuussa 2019. Järjetäjinä oli Season Film Festival ja  WIFT Finland.
Naisen tahto -seminaari Season Film Festivalilla.

Koko elokuvataide pohjautuu naisen esineelistämiseen, sanoi Saara Cantell naisen tahto (female desire ) seminaarissa.  

Vuoden 2019 seminaarin aiheina ovat naisen seksuaalinen voima ja seksuaalinen tahto elokuva- ja televisiokerronnassa. 
 
28. maaliskuuta 2019 Miten muutetaan maailmaa paremmaksi, tasa-arvoisemmaksi ja 
monimuotoisemmaksi? Leffojen Urhea ja Nälkäpeli jälkeen tyttöjen kiinnostus jousiammuntaan nousi 105%.


Itse rakastin Guillermo del Toron leffaa The Shape of Water, jossa on ihana hirviö, mieskala, kalamies, vetehinen, mutta koska on hirviö on tietenkin maskuliininen ts uros. Että huomasin kyllä. Leffa nähtiin ennakkoon Night Visions festareilla tuolloin 2017 eli paria vuotta ennenkös. Tämän jälkeen 2019 on tullut jokunen elokuva, jossa nainen on hirviö. Mutta toisaalta se on juonipalastus, juurikingenre-elokuvassa. Kuten genrestä ja kauhusta Ti Westin X. Ja kotimaasta Hanna Bergholmin Pahanhautoja. Ja Night Visions ennakosta The Boy Behind the Door. 

#naisentahto #femaledesire 
Naisen tahto

 TORSTAINA 28.3. BIO REX, HELSINKI. Klo 12.30-16

" WIFT Finland, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät jo kuudetta kertaa perinteeksi muodostuneen seminaarin ajankohtaisista keskustelunaiheista suomalaisessa elokuvakulttuurissa. Tämän vuoden seminaarin aiheina ovat naisen seksuaalinen voima ja seksuaalinen tahto elokuva- ja televisiokerronnassa.

Keskustelussa kohdennetaan katse naisen tahtoon niin käsikirjoituksissa, henkilöhahmojen representaatioissa kuin aiheeseen liittyvässä feministisessä tutkimuksessa. Näillä aihevalinnoilla järjestäjät haluavat edistää feminististä keskustelua sukupuolten välisestä tasa-arvosta sekä laajentaa keskustelua naisen seksuaalisuuden ilmenemismuodoista elokuva- ja televisiokerronnassa #metoo-keskustelun hengessä.
 
Keskustelijoiksi on kutsuttu näyttelijä Asta Sveholm, käsikirjoittaja-ohjaaja Annika Grof, kirjailija-käsikirjoittaja Katja Kallio, ohjaaja Saara Cantell sekä erityisasiantuntija Marjo Kovanen. Tilaisuuden vetää toimittaja, tuottaja Elina Vitkala. 

Tapahtumaa tukevat Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat Sunklo ry, Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry ja Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry. Tapahtumaa rahoittavat Svenska Kulturfonden ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Seminaariin oli vapaa pääsy. "

Lähde: WIFT Finland 
 
" Women in Film & Television Finland on poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon kulttuurinen ja ammatillinen yhdistys elokuva-, televisio- ja media-aloilla työskenteleville ammattilaisille. Yhdistys edistää audiovisuaalisen alan tasa-arvoa, toimii yhteistyössä kansainvälisten sisarverkostojen kanssa, luo verkostoitumismahdollisuuksia ja tilaisuuksia ideoiden vaihtamiselle sekä edistää jäsenten ammatillista osaamista ja ammatillisia saavutuksia. "


näyttelijä Asta Sveholm 
Seksismistä ja kehonkuvasta oli haastateltavana myös näyttelijä Asta Sveholm, tuttu mm mainiosta näytelmästä Syntipukki, jossa jokaisen näyttelijän piti osata jokainen rooli, jotka arvottiin näytelmän alussa. 
Mukana myös kirjailija-käsikirjoittaja Katja Kallio (toinen vasemmalta), erityisasiantuntija Marjo Kovanen sekä ohjaaja Saara Cantell. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.