Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 1. syyskuuta 2023

Tv. Silta, toinen kausi. Katsoin uudelleen, ties monettako kertaa. Nyt Netflixistä

Tv. Silta, toinen kausi. Katsoin uudelleen, ties monettako kertaa. Nyt Netflixistä, jossa ei taida olla ekaa kautta. Saga on hieno hahmo, Aspergertyttö, tai nainen. Kuten Sherlock Holmes tai mister Spock kylmän looginen tutkija, joka ei anna minkään tulla työnsä eteen. Nordic noirin hienoimpia sarjoja, koska päähenkilö on nainen, kompleksinen. Mutta vain miehille kehopositiivisuutta.

Sen sijaan tällä kaudella on useampikin vaikutusvaltainen, voimakas keski-ikäinen nainen vallan kahvassa eri alueilla, kustannusalalla, puheiden pitäjänä, poliusien pääpomona jne johtajina tai johtavina. Todella harvinaista ja raikasta. Tietysti näin on myös Vallan linnake -sarjassa joka on myös mainio feministinen laatusarja. Ikävää että näillä rikkailla naisilla on turkkeja ts ovat turkkiämmiä, joka on tosi surkea valinta korostaa naisen valtaa ja luksusta, koska se on vain eläinrääkkäystä, ja teatterissa, elokuvissa ja sarjoissa voi valita toisin.

Heillä on erikoisia koruja, kunnon hopeista designiä eikä mitään timantteja. Joku asuu arkkitehtuurisesti hirveissä nykyhökötyksissä joka koostuu pelkästään klasiseinistä. Muttei vessoissa.

Teemana onkin eläinrääkkäys, ja luonnon tuhoaminen, ja miten siihen ekoterroristit suhtautuu, toimii soluineen. Kuinka monta lajia ihminen on jo tuhonnut ahneuksissaan.

Sagalla on boitsufrendi, Jakob, he asuvat yhdessä.

Serializd sivullani






Silta, kausi 3

Silta, myös kausi 3 osaltaan käsittelee naisten käyttämää, ottamaa, ylläpitämää valtaa. On lesbopareja, sukupuolineutraalia esikoulua. Sagan työpariksi tullee tanskalainen kolleega keski-ikäinen nainen, jonka mielestä touhu on nykynatsien sanoin "wokea". Tuolloin sarjan nauhoitusten aikaan termi oli poliittisesti korrekti. Yksi vahvoista naisista on hirveä ahdasmielinen hihhuli joka somessa, blogissaan ns podcastin, manifestin muodossa levittää homofobista myrkkyä. 

Kun toisella kaudella hyvin toimeentuleva itsenäinen nainen ostaa ammattilaiselta mieheltä seksiä (roolissa vähintäänkin kuuma Claes Bang) niin tässä kaudella hihhulinainen homofobinen yksinhuoltajanainen ns äiti leijona on palkannut nuoren miehen siivoojakseen. Siis vain siivoamaan lukaalia. 


Kiusataanko hihhulin lasta koulussa äidin hihhulinainen, julkisuuden vai homovihan vuoksi.


Saga saa uuden tanskalaisen työparin, joka on erikoinen omalla tavallaan maihinnousukengissään, myös hän on rikki traumaattinen, mutta yrittää myös auttaa ihmisiä. 


Kun edellisellä kaudella oli keskiössä rikkaat, vaikutusvaltaiset, itsenäiset naiset, ja toisaalta ympäristö- ja ilmastoaktivismi, ja osin ekoterrorismi. Eli rikkaan ja kapitalistisen osan tätä planeettaa, jota systemaattisesti tuhoaa, mm eläinlajeja, aiheuttaa lajikatoa, siis oikeasti toimillaan. 

niin nyt on mukana köyhä nuoripari, josta tyttö on järkevä, mutta poika tuhlaa aikansa ja rahansa uhkapeleihin, vähän niinkö Jane Austenin romaaneissa. 


Vanhempi hyvännäköinen hyvintoimeentuleva nainen jolla hyvin nuori rakastaja. Teini. 

Myös somen, törkylehtien ja paparazzien vastuu, myös lukijan, ostajan, levittäjän vastuu. 

Nainen, naiset tirkistelijöinä, paparazzina, fanina, stalkkerina, kiristäjänä. 

Nainen sijaissynnyttäjänä.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.