Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 16. marraskuuta 2023

NV23: The Last Voyage of the Demeter 1 t 58 min | Kauhu, Night Visions 16.11.2023

NV23: The Last Voyage of the Demeter 1 t 58 min  |  Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 15.11.2023 

Tämä on minulle henk koht odotetuin leffa, sama se mitä amerikkalainen kassakone sanoo, sama se mitä kritiik sanoo. Elokuvat on tehty katsomista varten. Kokemista varten. 

16.11.2023 Night Visions Maximum Halloween 3023 genre-elokuvien festivaalin toisena päivänä Kaisaniemen Kinopalatsissa

NV23: Night Visions Maximum Halloween 3023 genre-elokuvien festivaalit ovat tulilla. Eniten odotin leffaa The Last Voyage of the Demeter, joka kertoo Bram Stokerin romaanin Dracula osiosta kapteenin lokista eli mitä tapahtuu laivalla joka tuo multaa sisältäviä arkkuja ja muutakin Lontooseen... ⭐⭐⭐⭐ 16.11.2023 

Ja ainutlaatuista oli autenttisuus laivan sisällä, juuri oikean likaista ja pölyistä, kuten 1980-luvun hevostallissa, ja 1880-luvun aitassa tai riihessä. Laudat olivat sopivan patinoituneet, myös äänet, narinat ja loiskeet toimivat. Alussa saimme epäonnen ennusmerkkejä kuten Manaajassa (1974), loppupuolella myös Horror Express tuli mieleen. Miehet myös olivat sopivan likaisia ja hikisiä, likaiset kynnenalukset. 
Today at cinema. 







" The Last Voyage of the Demeter on harvinainen ilmestys: Hollywoodin ykkösluokan resursseilla tehtyä goottikauhua. Pohjoismaisesta näkökulmasta kiinnostavuutta kasvattaa norjalaisohjaaja André Øvredal, myös Guillermo Del Toron kanssa yhteistyötä (Scary Stories to Tell in the Dark) tehnyt pitkäaikainen NV-suosikki (Troll Hunter, The Autopsy of Jane Doe, Mortal). Tärkeimmät taustalta löytyvät taloudelliset muskelit kuuluvat Universal-studiolle, joka teki hirviöklassikoista keskeisen osan brändiään 1930-1950-luvuilla. Bram Stokerin Draculan kimpussa ollaan myös nyt, perinteitä kunnioittaen mutta yllättävin eväin. Uusi kulma löytyy keskittymällä yhteen Stokerin romaanin kuumottavimmista luvuista, kapteenin lokiin. Kauppalaiva Demeter on matkalla Karpaateilta Lontooseen mukanaan erikoinen lasti, kymmeniä sinetöityjä puulaatikoita. Aluksen seilatessa autiolla merellä öisin alkaa tapahtua hirvittäviä asioita. Kun Demeter vihdoin saapuu Englannin rannikolle, se on vain hiiltynyt, hylätty hylky. 

Suuret puitteet eivät saa Øvredalia himmailemaan. The Last Voyage of the Demeter ei ole kimaltavaa epookkia, vaan aavemaista tunnelmaa mestarillisesti rakentavaa kauhua. Aristokraattisen antisankarin sijaan Dracula on nyt aidosti pelottava paholaisen ilmentymä. Demeterin kapteenin roolin väkevästi tekevän Liam Cunninghamin (Game of Thrones) johtama, suljetussa tilassa hyvin yhteen pelaava näyttelijäkaarti tuo kauhuun inhimillistä uskottavuutta, josta Universalin teatraaliset kauhuklassikot eivät useimmiten päässeet nauttimaan. 
 Kieli: englanti 
 Tekstitys: ei tekstitystä " 

 Lainaus Night Visions ja Finnkinon sivuilta







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.