Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 17. marraskuuta 2023

NV23: Hostile Dimensions, 16.11.2023 Finnkino Kinopalatsi

Leffat valkokankaalla 162/2023:. NV23: Hostile Dimensions

1 t 20 min | Sci-fi, Kauhu, Night Visions 

17.11.2023 Finnkino Kinopalatsi, Kaisaniemi 

Kolmas tms valitsemani Night Visions Maximum Halloween 3023 leffa. 

Jota en toki vielä nähnyt mutta tähän pistän pohjat. 


No nyt olen nähnyt 17.11.2023 

Kolmas tms valitsemani Night Visions Maximum Halloween 3023 leffa. 

Koska halusin nähdä tämän feministisen ja kreisin indieleffan. Onko se spefiä, skifiä vai fantasiaa, mutta nautin kun seuraavan oven takana voi olla mitä vaan...

Skifiä, kauhua, kummaa, riippumatonta, yks kaks hyppy, found footage -eli löydettyä videomatskua kadonneelta tyypiltä, jonka mysteeriä halutaan selvittää. 

Q&A eli vierailijoita tuvassa 

Q&A Evrim Ersoy ja Annabel Logan










Alla viideoklippejä tapahtumasta :

Evrim Ersoy toi " Helsinkiin ensimmäisen tuottamansa pitkän elokuvan, Graham Hughesin ohjaaman ja kirjoittaman scifi-tapauksen Hostile Dimensions." 

Taustaa :

" Kun tehostevetoiset tieteiselokuvat hiihtelevät budjettipaineissa turvallisia latuja, scifin omaperäisimmät ideat löytyvät usein pienemmistä tuotannoista. Brittiläisen ohjaaja-käsikirjoittaja Graham Hughesin Hostile Dimensions on persoonallisinta tieteiselokuvaa sitten NV-hitiksi nousseen Beyond the Infinite Two Minutesin (2020).

Kuuluisan graffititaiteilija Emilyn (Josie Rogers) katoaminen hylättyyn taloon suuntautuvalla maalausreissulla saa internetin hämärät nurkat kiehumaan spekulaatioista, joita tapauksesta jäänyt kuumottava videomateriaali kiihdyttää entisestään. Dokumentaristikaksikko Sam (Annabel Logan) ja Ash (Joma West) näkevät tapauksessa elokuvan aineksia.

Emilyn on viimeksi nähty kävelevän läpi tavallisen näköisestä ovesta, joka osoittautuu portiksi toiseen todellisuuteen. Oven avaama ulottuvuus ei ole koskaan samanlainen. Rajan yli uskaltautuvan täytyy olla valmis mihin vain, karttaa saati turvatakuita ei ole tarjolla.

Hostile Dimensions on kuin Oscareita rohmunneen todellisuushyppely Everything Everywhere All at Oncen (2022) punkkariserkku: tyly ja arvaamaton matka tajunnan ja todellisuuden äärirajoille. Indie-mittakaavan budjetista huolimatta Hughesin availemien ovien takaa löytyy näyttäviä maisemia. Ja kuumottavia alitajunnan sopukoita, joissa vaeltaessa ei tiedä, pitäisikö nauraa vai pelätä. Harvoin pystyy elokuvaa katsoessa ennakoimaan näin vähän, mitä seuraavaksi tapahtuu. " 

Lainaus Night Visions ja Finnkinon sivuilta 


Kieli: englanti

Tekstitys: ei tekstitystä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.