Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 22. marraskuuta 2023

No nii, nyt Napoleon nähty. Ennakossa Kulttuurikasarmilla 21.11.2023 ⭐⭐⭐⭐

My ★★★★ review of Napoleon on Letterboxd https://boxd.it/5cl2qb


No nii, nyt Napoleon nähty.

Ennakossa Kulttuurikasarmilla 21.11.2023.

4/5 eeppinen sankari/antisankaritarina pienestä suuresta miehestä joka suojasi korvansa kun tykeillä ammuttiin. Viittauksia tähän päivään, perustuslaki, vaaralliset kansanedustajat, lama. Sotaisa hovijuonitteluepookki. Joaquin Phoenix kiintoisana tähtenä tässäkin, myös katseensa voimin. Vegaani aktivisti pääosassa ja tuottajana varmistaa varmaankin, ettei eläimiä rääkätä kuten sota-, fantasia- ja lännenelokuvissa ennwn, että ohjaaja saa mahdollisimman näyttävät kaatumiset, jotka voivat olla kohtalokkaita hevosille. 

Austerlitzin taistelu  toiminnallisesti hienoin. Aika paljon tutuin brittikasvoin roolitettu. Pitääkin katsoa taas uudelleen Quills - syntiset säkeet, Amadeus, Marie Antoinette, Amadeus ja miksei Gladiatorkin. Sarjoista osin Game of Thrones (se yksi strateginen taistelukohtaus) ja Viikingit (vedenalainen kuvaus) ja The Northman leffa (shamanistinen laulu, hypnoottinen musiikki). Osin elokuva näytti rumalta, valjulta. Osin kauniisti valaistulta, intiimiltä vaikka sinisen tyyppinen kalpea ja kylmä vaaleansininen kajastus, värimaailma.

Vasta loppua kohti Joaquin Phoenix muistutti maalausten Napoleonia, miten istua röhnöttää, miten kolmiona otsatukka on.

Yksityiskohtana, miten ranskanleivän palat roikkuvat kalpean ja tavallisen näköisen Maria Antoinetten rokokooperuukissa. Leivän palat, jotka kansa heitti. Mutta saiko kansa demokratiaa, tasavaltaa. Kuinka anakrostinen musiikki oli alussa, (viittaako Sofia Coppolan filmiin) mutta loppui kohti oli enämpi yks yhteen aikakauden kanssa. 

Ridley Scottin mies ja valta. 

Kuinka vaatimattomasta miehestä, "korsikalaisroistosta" kasvaa suuri johtaja, sodassa. Vähän kuten Gladiaattorissakin


Kuvia ennakosta
Tarjoiluina shamppanjaa ja macaroneja
Kulttuurikasarmin Bio Rexin sali 3

Ja giffejä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.