Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 18. lokakuuta 2022

Ewan Mitchell on Osferth:The Last Kingdom, 2015, tv sarja, keskiaikainen draama

The Last Kingdom, 2015, tv sarja, keskiaikainen draama, historia, toiminta, 5 kautta. BBC, Netflix. Viimeinen valtakunta. Katson nyt 2. kausi 6. jakso. Kausi 3,jakso 2.). Pikku munkin Osferthin roolissa Ewan Mitchell ( House of the Dragon sarjan Aemond Targaryen ). Osferth haluaa soturiksi kuten isänsä. Osferthia sanotaan Alfredin äpäräpojaksi. 

Mitchellin Osferth on munkinkaapuinen, ujo ja innokas. Pelokas, rehellinen. Ei ole koreita vaatteita, miekkoja, seksikästä silmälappua eikä hulmuaävaa Targaryenien suvun vaaleata, hyvin kammattua tukkaa... Hän on siis rujo ja vaatimaton.

Mitchelliä, Ian Hartin esittämää pappia nimeltä Beocca  ja kunkku Alfredia näyttelevä David Dawsonia lukuunottamatta on vaikea erottaa toisistaan henkilöitä, hahmoja. Tietysti viikingit erottaa sakseista ja muista "briteistä", mutta ovatko he kuinka kiinnostavia ja kestäviä. Romaania, kirjassrjaa en ole tietenkään lukenut. 


Erikinä 8 jaksossa, 2017.
Christian Hillborg näyttelee tanskalaista jaarlia, viikinkiä, pohjanmiestä, Erik Thurgilsonia. Hän näytteli myös hyvin puita hakkaavaa paidatonta könsikästä, joka näytteli ruotsalaista näyttelijää, joka oli tuttu siitä viikinki-sarjasta... kotimaisessa, feministisessä, katkeran suloisessa leffassa Seurapeli (2020), tunnetaan ulkomailla nimellä Games People Play. 


Vielä en tiedä, kenestä naisista pidän. Kapinallisesta viikingistä Skadesta, joka oli pakana ja näkijä, seer. Roolissa norjalainen Thea Sofie Loch Naess. 


Kun Viikingit sarja loppui, niin tässä on lisää. Tanskalaisia. Pohjanmiehiä. Myös kidutusta. 

Heti näkee ketkä kusipäitä. Ällötyksiä. Sisältövarpituksena samat mitä Game of Thronesissakin, naisiin kohdistuva. Edes kuninkaan tytär ole turvassa. Avioliitossaan. 

Ripper Street sarjasta tuttu siro ja nilkki törkytoimittaja pitää tässä kruunua.

Tässä alkuspeksit 2. kausi, 6. jakso. 

18.10.2022. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.