Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 28. lokakuuta 2022

Joseph Mawlen tiirausta: The Awakening 2011) kylmäsävyinen goottilainen kummitustarina

Joseph Mawlen tiirausta: 📺 The Awakening 2011) kylmäsävyinen goottilainen kummitustarina, kauhu/trilleri, 1 h 47 m. Oma Dvd, myös Netflix. Joseph Mawle on sivuosassa. Lontoo, 1921. 


Ensimmäisen maailmansodan jälkeen sijoittuva kauhuelokuva. Ihana Rebecca Hall on Florence Cathcart. Rautainen Aaveidenmetsästäjä eli spiritististen huijareiden ja puoskareiden paljastaja. Ghost buster, siis. ( Jos siis myytin paljastaja on myth buster.) Leikki sikseen. 

Rakastan yleensä Rebeccan elokuvia, koska hän ei näyttele bimbon rooleja. Vaan oikeita naisia, oikeita ihmisiä, toimijoita oman elämänsä päähenkilöitä, kuten Christine. Festivaalielokuvissa. Itsenäisiä naisia. 


" Sisäoppilaitos pyytää haamututkija Florence Cathcartia selvittämään aavehuhuja. Paikka on niin outo, ettei edes Cathcart löydä enää kaikelle järjellistä selitystä. " 

Koulurakennus on komea, jylhä, ja vieressä oleva siisti lampi näyttää kuin Mr Darcy pomppaisi siitä läpikuultava valkea paita märkänä. Milloin tahansa. 


No perkule sieltähän Colin Firth Darcynä juuri nousikin! 


Kyse on Lyme Parkista. 


Poikakoulun johtajamies Robert Mallory (Dominic West) esittelee Cathcartille paikkoja, mm tauluja seinillä, että tuossa on Johannes kastaja. 

   - Ei, tuo on Judit joka katkaisee Holofernesin kaulan. Hän meni vihollisen leiriin viettelemään ja tappamaan kenraalin. Ne vasta olivat aikoja, vai mitä, korjaa Cathcart. Ja hymyilee palvelijatar Maudille (Imelda Staunton). 


Sata vuotta sitten etuoikeutetut pojat pääsivät opiskelemaan. Mutta osin orpoina. Vanhemmat ties missä ja ulkomailla. Olen aina ihmetellyt menneiden aikojen kylmiä rikkaita englantilaisia jotka jättävät lapsensa sisäoppilaitoksiin. Sitten nykyään on tietty näitä Vicky Pallardeja. 


Ego contemno latin... 


Joseph Mawlen elokuvia, sivuroolissa mm autokuskina. Hän on herra Judd. Sekatyömies. Hänellä on rillit ja kaasujalka. Sitten hänellä ei ole prillejä. Miesopettaja ei pidä hänestä, koska hän nilkutti aiemmin, ja näin säästyi juoksuhaudoilta... 


Oikeastaan tämä elokuva olisi pitänyt katsoa Mustarastas laulaa (Songbird, 2012) minisarjan jälkeen putkeen. 


Virkistävää, nainen tirskistelee miestä seinääntehdystä reiästä. Ravaa mies peseytyy. Arpineen. 


Kuka on tehnyt seinään reiän. Miksi. 


Pilaileeko joku pojista lakana päässä, vai onko aaveita oikeasti. 


The Awakening (2011) leffassa soi Finlandia! Tai siis  Be Still My Soul -hymn, virsi. En muistanutkaan. 


" Virtenä Be Still, My Soul (alun perin saksankielinen Katharina von Schlegelin sanoitus Stille meine Wille, dein Jesus hilft siegen) Finlandia soi elokuvan The Awakening (2011) taustalla kahdessa kohtauksessa " Wikipedia 


Julkaisupäivä: 11. marraskuuta 2011.

Ohjaaja: Nick Murphy.


Leffassa mukana myös Isaac Hempstead Wright, joka oli Bran Stark tv sarjassa Game of Thrones, jossa samaa sukua oli Joseph Mawle roolissaan Benjen Stark.


Milteipä nautinnollinen elokuva katsoa uudelleen. Ihan kaikkia motiiveja, tapahtumia en hyväksynyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.