Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 27. lokakuuta 2022

Joseph Mawlen tiiraus jatkuu: Birdsong (2012) elämää ja rakkausmuistoja juoksuhaudassa

Joseph Mawlen tiiraus jatkuu: Birdsong (2012) elämää ja rakkausmuistoja juoksuhaudassa. Minisarja, draama, eeppinen rakkaustarina 1. maailmansodan ajalta, ja melskeestä, 1910-luvulta. Rapa roiskuu poteroissa. Stephen Wraysfordin (Eddie Redmayne) muistoissa kummittelee salainen suhde ranskalaisen naisen Isabellen (Clémence Poésy) kanssa. Joseph Mawle on paras tunnelinkaivaja Jack Firebrace. Hän nukahtaa vartiossa. 

Muitakin Game of Thrones tyyppejä. Hyvin nuori George MacKay (True History of the Kelly Gang, 1917) sivuroolissa. Matthew Goode on yleensä dekadentti. 

Perustuu Sebastian Faulksin romaaniin Mustarastas laulaa.

Kirjaston dvd lainassa.

27.10.2022.

Kolmantena elementtinä sodan ja rakkauden lisäksi on teollistumisen vaikutukset, kuinka koneet vievät työpaikat, mitä se tekee työläisille, ja kuinka rikkaat, sikaaria tupruttavat pomot eivät välitä yhtään joutuvatko työntekijänsä mieron tielle.

Pääosassa keijumaisen kaunis, herkkä ja kiltti punapää Redmayne pisamineen. Miten hän pärjää sodassa. Hyvin, vaikkakin särkynein sydämin. 

Rakkauden aika, aika ennen sotaa on kauniisti valaistu, on ikuinen kesä. Sota-aika on pelkkää sienaa, seepiaa, ruskeaa, mutaa, maata, multaa.


Mawle siis sivuroolissa, muttei koskaan ole liian pieniä rooleja.


BAFTA TV Award [ehdokas]

Paras miessivuosa

Joseph Mawle










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.