Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 19. lokakuuta 2022

Joseph Mawlen sarjoista: velho Arvell, Merlin, toisen kauden 11. jakso nimeltä The Witch's Quickening (2009)

Joseph Mawlen sarjoista : Merlin, toisen kauden 11. jakso nimeltä The Witch's Quickening (2009). Netflixiltä. Mawle on tässä velho, voimakas, paha, kapinallinen, vallankumouksellinen, romanttinen, miekkaileva, karismaattinen jne kiintoisa hahmo Arvell. 

Katsoin tätä sarjaa aikoinaan. Mukavaa historiallista fantasiaseikkailua Arthurin ja pyöreän pöydän ritareista. Paitsi tässä näkökulma Merlinin. Ikäraja 13 vee, eli Netflix suosittelee. Ei ihan koko perheelle mutta kuitenkin leppoisana. Ei ahdistavana. 

Tässä Merlin on nuori ujo mies, joka ei vielä tunne voimiaan, tai taitojaan. Taikojaan. Hän voi olla pelokas. Eikä luota täysin itseensä tai voimaansa. Häntä pidetään hovissa vähän hönönä, kiusataan jne. Vaikka on hyvinkin terävät poskipäät. 

Samaan aikaan tai myöhemmin suurena kaarena tuli näitä nuori Teräsmies, nuori Batman, nuori Kissanainen, ja jopa nuori Norman Bates riemastuttavassa, viileässä sarjassa Bates Motel. Rakastin 80-luvun Robin Hood sarjaa, jossa soi Clannad ikimuistoisesti, The Hooded Man. Myös 2000-luvun Robin Hoodia seurasin koska Guy of Gisborne! Minulla on se heppa ja nukkekin, vielä, kröhöm...

Moninkertaisesti lapsuuteen tai nuoruuteen tai muuten vain keskiaikaiseen taruun tarinaan, tai nostalgiaan hurahtamista. Ettei tarvitse ottaa näitä arjen, sairauksien, vastoinkäymisten haasteita ja sotauutisia. Edes tiiman verran. Olla vapaa. Kuin ennen...

Uusille katsojillje, ja sukupolville haluttiin uusia tuoreita kasvoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.