Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 14. lokakuuta 2022

Mahtisormukset kauden päätösjakso. Olipa eeppinen vika jakso. Vuonna 2024 sitten jo jatkuu

Olipa eeppinen vika jakso. Vuonna 2024 sitten jo jatkuu... Ehtiihän tässä välissä sitten kaikenlaista.

Mahtisormukset kauden päätösjakso. 14.10.2022. 

Niin hyvässä kuin pahassa. Eeppinen. Mahtisormukset 8. jakso Prime Videolla. Saako Prime Video arvuutella, kuka on Sauron. Saako sen paljastaa. Oliko Sauron tässä vaiheessa ihminen ts ihmisen hahmoissa, ei varjomaailmassa.

Kirjoitan tuonnempana, ettei spoilereita. Millaisen version, filmatisoinnin, kuunnelman, näytelmän voi, saa tehdä. Millä artikkeleilla, partikkeleilla voi sarjaa myydä. Miten kirjan, kirjojen lukijat, tutkijat tähän suhtautuvat. Miten fäniteoriat, villit arvaukset toimivat.

Kaiken kaikkiaan kallis, rikas ja loistokas sarja yleisilmeeltään ja yksityiskohdiltaan. On joukkokohtauksia, on ulkokohtauksia, hevosia, taisteluita, örkkejä. On fantasian puvustuksia, peruukkeja, koruja, niihin saakin upota fyffee. 

On paljon suomalaisia elementtejä, tai suomalaistenkin varastamia, kuten wanha kuningas, joka näyttää Väinämöiseltä, ja hänen tyttärensä ny kuningatar Miriel näyttää Rauta-ajan Louhelta helisevän, hopeisen pääkoristeensa kanssa. On Lemminkäisen äidin sommitelmaa, on Raatajat, rahanarvoiset, kaski -maalauksen tunnelmaa kytevässä maassa. On useampi Kullervo joka puhuu vain miekalleen. On seppä Ilmarinen.




BookBeatissa on Tolkienia kerrakseen. Olen nähnyt Turun Kaupunginteatterilla Hobitin pari kertaa, Taru sormusten herrasta useamminkin. Ryhmäteatterin Tarua en nähnyt. Nyt Prime Videolla pyörii rikas, kallis ja hohdokas sarja Mahtisormukset, joka sisältyy Silmarillioniin. Varsinkin näinä aikoina luettavaa, hyvää. 12.10.2022. Primellä myös Hobitit ja muut lotrailut. Hyllyyn olen ottanut Hobitin kierrätettynä kirjana. Muitakin erikoisia kansia on mukava löytää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.