Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Miksi nautin House of the Dragon ja Mahtisormukset sarjoista 2022. Koska ne kolahtavat samaan tarpeeseen kuin Angelika

Miksi nautin House of the Dragon ja Mahtisormukset sarjoista 2022. Koska ne kolahtavat samaan tarpeeseen kuin Angelika-elokuvat ja -kirjat vuonna 1978 >. Koska silloin lapsena, teininä kaikki seikkailut olivat edessä. Nyt keski-ikäisenä pandemian, Ukrainan sodan, ilmastokriisin aikana kaikki oman elämän seikkailut ovat takana, ja haluaa vain turvallisesti omassa kolossaan, kotona ja konnussaan olla.

Sisältää luonnollisestikin spoilereita. 

Minua ei haittaa ollenkaan House of the Dragon ja Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset sarjojen 1. kausien enimmäkseen heterot, osin insestiset romanttiset, sadomasokistiset, toksiset vibat, tunnelmat, kohtaukset, sivujuonteet. Samaa tai "samaa" oli Angelikan seikkailuissa tyrmiä, sitomisia, ruoskimista yhtä lailla kuin heinälatokohtauksia.

Fantasiaa. 

Myös tuorein Shakespeare eli Rosaline (2022) kolahti. Roomeo ja Juulia versio. 

Tässä kuvia sarjoista ja elokuvista, jatkan toiste. Ehkä. Aina voi tietenkin katsoa ja lukea Susipalatsia, ja katsoa Vallan linnaketta. Mutta nostin nuo syssyn sarjat esiin.

Eivät kaikki haltiat ole aseksuaaleja. Olem tottunut teatterissa, että tekstiä, tarinaa muokataan, valitaan. Shakespearea saa refresh, päivittää, virkistää, tasa-arvoistaa.  Mutta Tolkien on pyhä.

Miksi näin on. Eri asia on Fire & blood (2018) romaanin kirjoittajalla, George R. R. Martinilla, joka tarvittaessa vastaa yleisölle sosiaalistisessa mediassa suht tuoreeltaan, ja on omissa filmatisoinneissaan mukana. 




Rhaenyra Targaryen ja Daemon Targaryen 
House of the Dragon sarja
Mutta entä tämä kuristus 


Nuori Rhaenyra Targaryen ja Ser Criston Cole 




Adar ja Galadriel 
Galadriel, Halbrand ja Adar


Galadriel ja Halbrand haaksirikossa 

Galadriel ja Elendil



Angelika-kirjojen kansia, leffajulisteita ja stillejä 


Joffrey Peyracin roolissa ikimuistoinen Robert Hossein 
Jean-Louis Trintignant 



    Sekä tietysti Aemond Targaryen, vassokuu:



Ja tässä Angelikan ja näiden 2022 sarjojen välillä oli mm Pompeijin viimeiset päivät ja Selina Kyle elokuvassa Batman - paluu. Kohtaus jossa kissanainen puhuu tajuttomalle klovnille, olisiko se hän hyvää boyfriend matskua, vaikka tarvitsisi paljon terapiaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.