Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 21. lokakuuta 2022

Rosaline (2022) Disney plussalta 21.10.2022. Virkeän hauska romanttista hömppää yli 16-vuotiaille

Rosaline (2022) Disney plussalta 21.10.2022. Virkeän hauska romanttista hömppää yli 16-vuotiaille. Sopii katsoa myös sairaana, torkkuhuovan alla. 

Alkaa tietysti parvekekohtauksella jossa ruusujen ympäröimä Rosaline (aina kiinnostava Kaitlyn Dever) kohtaa sinne kiikkuvan Roomeon. Shakespearen tragediaa pidetään romanttisena. Hieno oli Kansallisteatterin Julia & Romeo, samoin Teatteri Jurkan Roomeo ja Juulia jotka tapaavat yllättäen keski-ikäisinä. 

Hulppeasti puvustetussa Disneyn leffassa Rosaline Capulet on etuoikeutettu tyttö, melkeinpä prinsessa. Joka haluaa ammatin, kartanpiirtäjän. Miehet nauravat idealle. Esim tämä vanha ukkeli, kosija. Josta pääsee eroon kun komentaa näkymätöntä toveriansa. Eiväthän miehet, vanhat ukotkaan, halua hullua ja arvaamatonta naista puolisoksi. 



#rosaline #rosalinemovie #rosalinefilm #rosaline2022 

Torilla toraisat suvut, Capuletit ja Montaguet, heidän nuoret edustajansa kukkoilevat. Rosaline käskee heidän laittaa pitkät miekkansa takaisin housuihinsa... 



Nykyaikaa on solvaukset, kuten näytätte poikabändiltä. Sanonnat Bloody hell, What ever (ihan sama) ja Okei. 


Onneksi tulee naamiaiset, jossa Rosaline ja Romeo Montague saavat olla lähekkäin koska on naamiaiset, eikä kukaan tunne ketään. 


Rosalineä yritetään naittaa. Isänsä on tuttu näyttelijä Gileadista (Bradley Whitford: Orjattaresi, The Handmaid's Tale sekä Get out). 


Uusin tulokas ei innosta vaikka katsoja näkee hänet tummana könsikkäänä, jolla on varmasti staminaa.. Rosaline on aika Äkäpussi. Mutta kesyttääkö hänet uusi poika, tai raavas mieshän tuo on. Kun vie pikku paatillaan. Alkaa sataa! Myrskyää! 


Samaan aikaan muualla Hauskat piisit (It must have been love, but it's all over now) soivat tanssiaisissa. 

Jossa Romeo törmää Juliaan. Romeo on aika lailla Heath Ledgerin näköinen, Ledger oli mainio 10 Things about you-leffassa, joka on kestävä ja mainio ysäriversio Shakespearen Kuinka äkäpussi kesytetään -näytelmästä. 

Romeo on vähän tonttu. Mutta kiltti. Ehkä. 


Romanttinen komedia käyttää sekä traditiota, konventioita, ja rikkoo pirtaa pirteästi. Kuinka hankalia naistenvaatteet ovat. 


Kaitlyn Dever Rosalinan roolissa on luotettava, pirteä ja helposti samastuttava. 

Upeita töitään mm Booksmart 2019, Unbelievable 2019, Dopesick, Them That Follow 2019, Detroit 2017. 


Kyle Allen on Romeo.  Sean Teale on Dario. Komea soturi niinkuin House of the Dragon sarjan se Ser ennenkuin hänestä tuli kitkerä eksä. Dario osaa vieraita kieliä purjehtia, sotia, säilyä hengissä, käyttäytyä ja olla oma itsensä. 


Kreivi Paris on gay, hyvin gay mies korvakoruineen ja testaamassa naisten hattuja. Hän on Rosalinen uskottu, bestis, jolle jakaa kaikki salaiset juttunsa. 


ohjannut Karen Maine, käsikirjoituksesta Scott Neustadter ja Michael H. Weber. Pääosissa Kaitlyn Dever, Isabela Merced, Kyle Allen, Sean Teale, Christopher McDonald, Minnie Driver ja Bradley Whitford. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.