Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 17. lokakuuta 2022

Putkeen Joseph Mawlen leffoja. Ja sarjoja: tv. Jeesuksen viimeiset päivät ( The Passion, 2008

Putkeen Joseph Mawlen leffoja. Ja sarjoja: tv. Jeesuksen viimeiset päivät ( The Passion, 2008) Hbo Minisarja, draama. Joseph Mawlen tiiraus jatkuu. Pääosassa. Mukana muitakin kiinnostavia brittinäyttelijöitä ( mm Dickensin Kolea talo, dekkarit) . Niin teatterista, sarjoista kuin valkokankaalrakin. Parrakkaat, resuisesti pukeutuneet miehet vaeltavat aavikolla. Millaisen teoksen voi, saa fiktiivistä hahmosta ja kuluneista legendoista luoda. Kuumuus tuntuu. Lokaatiot näyttävät aidoilta. Saako roolia näytellä valkoihoinen. Saako britit näytellä roomalaisia, ainakin yhtä lailla maailmanvalloittajia ja tuhoajia.


Mawle sopii rooliin, hän on sopivasti piinatun oloinen. Ja sopimattomasti. Passion tarkoittaa ulukomaila sekä kärsimystä ja intohimoa. Mikä ettei. Minisarja koska luonnollisestikin ei tule jatkoa. Niin ikään aina piinatun oloinen John Lynch näyttelee tässä, häntä olen seurannut vuoden 1984 leffasta CAL lähtien.

Mawle on näytellyt myös Juudas Iskariotia, teatterissa. Sääli etten ollut paikalla.

Osa arvioista ylistäviä. Roolitus on rikasta. Hänen rinnallaan kulkee mm Lucifer, siis Lucifer-sarjan nimihahmo. 

Tosin vasta 1. jakson nähnyt, mutta koska kyseessä on pilottijakso, jonka perusteella tehty päätös, tehdäänkö tästä sarja. Tottahan toki tehdään. Ei tosin liian usein. 

Osoituksena ihmisen itsekkyydestä, ahneudesta ja vallanhimosta. 

Frank Deasy käsikirjoitti, Michael Offer ohjasi. Tuotettu BBC ja HBO Films yhteistyössä Deep Indigo Productionsin kanssa. Julkaistiin luonnollisestikin pääsiäisen aikaan 2008. 

On Palmusunnuntai ja Mawlen Nasaretilainen ratsastaa aasilla Jerusalemiin... 


Sopii tv sarjojen Rooma ja Game of Thrones väliin, ajallisestikin.

Monikerroksellinen tarina, kolonialismin, kulttuurin, maan valtaaminen, Palestiina silloin, Irlanti eilen. Muista nyt puhumattakaan. 

Falklandin sota, Syyria, Jemen. 


Ehkäpä myös hieman Guantanamo Bayn vankileiri, Abu Ghraibin vankilan kidutusskandaali. 

Ihminen ei opi. Versionkaa kun tämä humaani 33 vee opettaja vietiin uralta... 


Ainoa poika epäröi, hän ei halua tuhota itseään. Hänen sydämensä särkyy. Hän haluaa vapautua taakasta, ennaltamäärätystä marttyyrin tiestä, valinnasta, polusta. Joudunko ikuiseen pimeyteen? 


Sidontaa, ruokintaa, synkkiä tyrmiä ja muutenkin inspiroivia sadomasokistisis paikkoja. Mutta pysytään raiteilla. 



Barabbaan roolissa mainio luonnenäyttelijä Stephen Graham (Boardwalk Empiren Al Capone, Time, The Irishman, Line of Duty, Accused, Peaky Blinders).

Ben Daniels oli Jesus Christ Superstar Live in Concertin Pontius Pilatus, muita töitä The Hollow Crown Ontto kruunu, Jamaica Inn, Conspiracy. 

Roger Ashton-Griffiths on Syyrian prefektinä, tuttu myös Game of Thronesista. 

Miehille paljon rooleja, vuorosanoja, tilaa liikkua ja rakentaa roolihahmojaan. Naisille tyypillisiä misogyynisiä, suppeita huoran ja madonnan rooleja, äitejä ja kannustavia vaimoja. Tietysti halutaan olla ajankohtaan uskollisia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.