Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 28. lokakuuta 2022

Liksom Lux ensimmäisellä keikalla elävän yleisön edessä Kom-teatterin aulakeikka 10.10.2022

Liksom Lux ensimmäisellä keikalla elävän yleisön edessä Kom-teatterin aulakeikka 10.10.2022. 

Liksom Lux poppoon keikka jäi arvuuttelemaan, mikä on musiikinsa genre. Se on yhteiskunnallista, poliittista laulua, mutta ilman ryppyä otsassa, tai turhaa saarnaa. Se on laadukas lehti, makasiini. Välillä sirkusvalssia, välillä mustan aukon tangoa joka.... 

joka voi viedä Nietzscheen tai avaruuteen, tilaan, tiloihin. Iskelmää ilman imelää rakkauskertomusta tai rakkauden menetystä. Jatsahtavaa karnevalismia. Murhaballaadeihin, true crimeen viittasi yksi. Nyt Spotifyssä. Fyysinen lp olis kiva!
Boomers, ok piisi encorena, tiskin alta.

Siis. 

Hyvää suomalaisen kirjallisuuden päivää, ja terveiset genrevapaasta Liksom Lux – levynjulkaisukonsertista, missäpä muualta kuin Kom-teatterissa 10.10.2022.

Liksom Lux ensimmäisellä keikalla elävän yleisön edessä. Kom-teatterin aulakeikka eilen, siellä ja silloin 10.10.2022.
Levynjulkaisukonsertti, levyjulkkarit, karnevalistinen uusi yhteiskunnallinen, poliittinen laulu ei ole niin ryppyotsaista.

Rosa Liksom debytoi Liksom Luxissa sanoittajana. Trioon kuuluu myös taiteilijanimeä Liisa Lux käyttävä Taideyliopiston professori Anita Seppä ja muusikko Eeva Koivusalo. Ensimmäiset julkaistut kappaleet oli Selkeet rajat ja Rahan kieltä puhuvat. Tammikuussa taisi olla 2021.

" Alkuperäisenä ideana oli kirjoittaa moderneja työväenlauluja pätkätyöläisille, joita nykyisin löytyy kaikilta aloilta. Halusin kirjoittaa yhteiskunnallisia biisejä aikamme ilmiöistä eri kulmista. Tein sanoituksia lähinnä junamatkoilla, kun kiertelin pitkin Suomea ja Eurooppaa puhumassa romaaneistani”, Liksom kertoo Rumbassa. 

" Liksom Luxin pitkäsoitto on julkaistu tänään ja koko maailman kuultavana. Levyllä Liisa Lux, Eeva Koivusalo, Mamba Assefa, Jarmo Nikku ja Matti Paatelma." 28.10.2022. 

Kuvasin keikalla:









Kokonaiset biisit Spotifystä. Tässä myös videoklippejä:


Ja samaisesta tilaisuudesta giffejä ja muita luuppeja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.