Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 2. lokakuuta 2018

No sehän on vaihteeksi Shia LaBeouf Rakkautta Ja Anarkiaa festarilla

Well it´s Shia LaBeouf at Love And Anarchy film festival at Helsinki 28.09.2018. American Honey elokuvasta kertoi, että se uudutti ja riudutti Herran. Vei mehut ja milteipä kuoleman rajoille. Eiköhän se suurta taidetta merkitse. Uhrautuminen. Ja nyt tvssä Laittomat, Lawless. Ja Karhu-lenkkareissa. American Honey oli kaiken sen istumisen arvonen, leffan ei näköjään tarvitse olla tiiman ja puolen mittainen. American Honey (2016) ohjaajana Andrea Arnold. Shian kuvat Satu Ylavaara Photography 2018:




 © Satu Ylavaara Photography 2018



Arvosteluissa leffa on nostettu, tai mielletty meidän aikamme Easy Rideriksi. Mutta kun Easy Riderissa oli kauniit vapaat miehet jotka kulkivat ahdasmielisen ameriikan raitin halki, ja istuivat lootusasennos tiipiissä rauhanpiippua poltellen muiden miesten kanssa rennosti, kun naiset kuorivat perunoita, ja olivat muutenkin objekteja. Niin American Honeyssä toisena päänäyttelijänä on nainen, nuori nainen, jotka kakrujen kanssa dyykkaa roskalaatikoita. Häntä näyttelee Sasha Lane. Naisen nimi on Star, tähti, ehkäpä Kuolontähti. Tämä on hänen tarinansa, hänen matkansa, hänen unelmansa. Shia LaBeouf on Jake, jengin pomo. Tai siis feissari, lehden tyrkyttäjä eli ovelta ovelle myyjä, ympäripuhuja, kuten ennen vanhaan käärmeöljyn myyjä, manipuloija. Tai itse asiassa Jake ei oo pomo, hän on vain nuorten naisten kouluttaja...

Star on uuden amerikkalaisen indie-elokuvan sankareita, tai antisankareita, päänäyttelijöitä kuten leffassa Winter´s Bone.

He, jengi, viimeiset vapaat viettää twitteristä vapaata elämää pakettiautossa ja motelleissa. Ilman kotiavaimia, ilman vuokrarästejä. Kaikilla ei ole varaa edes ruokaan ameriikassa, tuolla ylilihavien maassa, joissa aina mainoksissa ja komedioissa lappavat ostoskärryihinsä ruokaa, ruokaa, ruokaa. Jengin pomo, tiukka täti Krystal ohjaa poppoon rikkaiden aluielle, ja tietää mistä narusta vetää. Häntä näyttelee myös ohjaajana ja mallina tunnettu Riley Keough. Jos hän näyttää tutulta, niin hänen isoisänsä oli Elvis. Presley.

Vapaa nuoriso, lehtitilausten myyjät eivät ole aineista vapaita, kuitenkaan. Tärkeintä on turvallinen yhteisö. Vaihtoehtoyhteisö, jossa kuitenkin vedetään turpaan niitä jotka myy vähiten tilauksia.

Kinopalatsissa, livenä Shia LaBeouf¦sta livenä näkyiki vain Karhu-lenkkarit. Miinuksena vastenmielinen yksitoikkonen, aikansa eläny räppi & hiphoppi jatkuvana jankutuksena. Jumputusta. Se on niinku niin menneen talven Lumia. Vanhojen ukkojen uhoa, naisvihaa, ollaan muka niin ghetosta mutta kultakilluttimet kaulalla plääh ja hirveät löysät verkkarit, vaikkei ees urheilla. Homofobiaa ja muuta paskaa. Ollaan muka ghetosta mutta hirveän suurissa kartanoissa levitellään rahaa.

Eikö tosiaan jenkkilästä ole vuoden 1986 jälkeen tullut yhtään genreistä vapaata ja / tai genreihin hyvin kuuluvaa nuorta naista, omaäänistä, lahjakasta, kun niitä meidänkin pienessä kieliryhmässämme on valtavasti?

Kaunista on ruohonjuuritason kuvaus, hyönteiset lähikuvissa, heinäsirkat, yöperhoset.

Ovelta ovelle yrittävä manipuloija seikkaili myös Lars-sedän elokuvassa House that built Jack.

No sehän on vaihteeksi Shia LaBeouf Rakkautta Ja Anarkiaa festarilla:


Elokuvan kuva imdb:stä




Trailereita imdbs:stä:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.