Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 2. joulukuuta 2021

Freakscene – The Story of Dinosaur Jr. / paikalla ohjaaja Philipp Reichenheim. Night Visions Maximum Comeback

Freakscene: The Story of Dinosaur Jr. 2021 ★★★ Watched by Teatterinlumoa 02 Dec 2021

At cinema today 02.12.2021. Valkokankaalta tänään. Night Visions Maximum Comeback IFF. Paikalla ohjaaja.

Freakscene – The Story of Dinosaur Jr. / paikalla ohjaaja Philipp Reichenheim. Tunnetaan myös nimellä Philipp Virus. Night Visions Maximum Comeback IFF festareiden toka päivä, toka leffa, tämä elokuvateatteri Orionissa 02.12.2021. Prameissa puitteissa dokkari indiebändistä, alternative-skenestä, 80-luvun puolivälin ja lopun uuspsykedelisistä kitarabändeistä, jotka kiehtovat allekirjoittanutta erityisen kovasti. Dokumenttielokuva alkaa lumisesta talvisesta ameriikan näkymästä autosta, sataa räntää, muusikko ajaa, vähän kuten Anvil-dokkarissa, mutta aivan toki eri tarina.

Cinema Orion klo 18:00 Freakscene: The Story of Dinosaur Jr. (82 min, Saksa / USA 2021)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Philipp Reichenheim

Tuotanto: Philipp Reichenheim, Stephan Holl, Antoinette Köster, J. Mascis

Kuvaus: Philipp Reichenheim

Musiikki: Dinosaur Jr.

Mukana vaikka ketä: J Mascis, Lou Barlow, Murph, Kim Gordon, Henry Rollins, Thurston Moore, Bob Mould, Matt Dillon

Jos tuntuu nuokahtavan kofeiinin ja unen puutteesta elokuvan aikana, niin yksi piristepiikki koetaan kun Matt Dillon alkaa puhua ohjaamistaan musiikkivideoista. Toinen piristävä piikki oli, en nyt muista mikä ja milloin. Ihmisille, joita kiinnostaa oikea musiikki, jota veivattiin 1980-luvun puolivälistä 90-luvulle, ja ehkä myös tähän päivän, mutta tuolla ajanjaksolla puhtaimmillaan. 

En muista, näinkö heitä Suomessa, Nirvanahan peruutti sen Tavastian keikan. Mutta Hüsker Dü oli kova Provinssissa. Aikoinaan. 

Mikä muuten vaivaa dokumentteja, tai itse asiassa niissä esiintyviä ihmisiä, jotka haluavat kieltää dokkarin esityksen. Kuten KLF:n. Tai sen nyt ymmärtää kun heistä on kyse. 

En muista mikä tämän dokkarin kanssa oli. Vaikka ihminen on leffan tuottaja ja bändin perustajajäseniä, niin halusi torpata levityksen. Vai onko nämä taas niitä rokkenroll-juoruja, myyttejä, jotka kasvavat eeppisiin mittoihin, kun muistellaan anekdootteja tämän kaiken tyhjän kapitalistisen jargonin ja hooäs visioitten ja slushkiiman keskellä. 


Feakscene – The Story of Dinosaur Jr. / paikalla ohjaaja Philipp Reichenheim. Night Visions Maximum Comeback IFF festareiden toka päivä, toka leffa, tämä elokuvateatteri Orionissa 02.12.2021. Prameissa puitteissa dokkari indiebändistä, alternative-skenestä, 80-luvun puolivälin ja lopun uuspsykedelisistä kitarabändeistä, jotka kiehtovat allekirjoittanutta erityisen kovasti. Dokumenttielokuva alkaa lumisesta talvisesta ameriikan näkymästä autosta, sataa räntää, muusikko ajaa, vähän kuten Anvil-dokkarissa, mutta aivan toki eri tarina.

Sosialistisesta mediastani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.