Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 5. joulukuuta 2021

MAD GOD: Alkuun koprofiilistelevä Metropoli tuottaa kuonasta viattomia, helposti korvattavia, helposti särkyviä olentoja, tykinruokaa. Happoisalla sieniosastolla soi Ruotsinlaivan lounge

Alkuun koprofiilistelevä Metropoli tuottaa kuonasta viattomia, helposti korvattavia, helposti särkyviä olentoja, tykinruokaa. Happoisalla sieniosastolla soi Ruotsinlaivan lounge. 30 vuoden ajan tehty animaatio Mad God siis päätti Night Visions Maximum Comeback IFF kekkerit. 5.12. Pasifismiin. 

Kuinka ymmärrettäviä ovat nämä olennot, vaikka he eivät puhu selkeää ihmisten kieltä, eivät edes englantia. 

Alex Cox on jännä valinta ihmiseksi näiden tehtyjen olentojen keskellä. Muistan kun herra puhui hauskasti, oliko kyseessä Sid & Nancy, jonka näin suht tuoreeltaan valkokankaalta Oriveden elokuvapiirissä 1988/1989. Sekä Straight to Hell, joka taisi tulla Kolmoskanavalta muinoin, ja on varmaan vieläkin videinauhalla, jos olisi tilaa säilyttää videoita muualla kuin varastossa ja liinavaatekaapissa....

Sunnuntai 5.12. Bio Rex klo 21:00 Mad God (83 min) toinen esitys. 

USA 2021. Ikäraja: 16 (silti penis näkyy)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Phil Tippett

Tuotanto: Phil Tippett

Kuvaus: Phil Tippett, Chris Morley

Musiikki: Dan Wool

Rooleissa: Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda, Harper Taylor, Brynn Taylor

Kieli: Englanti

Tekstitys: Ei tekstitystä

Formaatti: DCP


Night Visions kirjoitti: "Tippett työryhmineen on animoinut yksityiskohtaisen maailman, jossa sotilasasuinen salamurhaaja lasketaan kapselilla syvälle varjoisiin luoliin ja raunioihin. Siellä hän vaeltaa läpi sodan sekä hulluuden suorittamassa tehtäväänsä ja kohtaa näkyjä, joiden toteuttaminen olisi mahdotonta näyteltynä ja kliinisen persoonatonta cgi:nä.  Uhrauksia, mystisiä koneistoja, kyseenalaisia lääketieteellisiä operaatioita, kärsivien otusten olemassaolon taistelua – kaikki on dramaattisessa valossa kylpevää, käsin tehtyä nukkeanimaatiota. Kaavaa on mukana rikkomassa muutama ihmisnäyttelijä, kuten kulttiohjaajanakin kunnostautunut Alex Cox (Repo Man, Sid and Nancy). 

Fantastisuus huokuu Mad Godin jokaisesta kuvasta ja äänestä. Samalla herää pohjaton uteliaisuus: mitä ihmettä Tippettillä voikaan vielä olla mielessään.  Tällainen groteski trippi on luonnollisesti tehokkaimmillaan, jos sille altistuu teatterin kankaalta."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.