Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 12. marraskuuta 2021

Tapaus Maailman kaunein poika, Björn Andrésen, sekä Kuolema Venetsiassa Rakkautta ja anarkiaa festareilla. Fanihysteria ja eksploitaatio

Tapaus Maailman kaunein poika, Björn Andrésen. Kauan odotettu elokuva, dokumentti Rakkautta ja anarkiaa festareilla. Häiritseväkin. Fanihysteria ja eksploitaatio. 19. R&A leffa 2021: vaikea ja traaginen tirkistelydokumentti, mutta kuitenkin elämäntarina, mikä pitää kertoa. Kuolema Venetsiassa elokuvan kauniin pojan, Björn Andrésenin tarina: The Most Beautiful Boy in the World. Alkaa jännärin äänimaailmalla, goottilaisissa, rähjääntyneissä kulisseissa. Kuin elokuva, dekadentti sellainen. 
Ja sitten tämä ole tirkistelyä eikä mässäilyä, vaan kohoaa suureksi merkitykselliseksi 25.09.2021


20. R&A 2021: Kuolema Venetsiassa, Kino Reginassa oli 89. tänä vuonna näkemäni leffa valkokankaalla, ja se päätti sopevasti Rakkautta ja anarkiaa festarin viimeistä edellisen päivän, juurikin The most Beautiful Boy in the World dokumentin jälkeen.

Minulle tuli ihan puun takaa, että Björn Andrésen oli ensimmäinen länsimainen pop-idoli, joka aiheutti fanihysteriaa Japanissa 70-luvulla. Minulla ei ole näitä levyjä.

Vakava ja enkelinkasvoinen, ehkä enkelinkutrinenkin, pitkäksi venähtänyt skandinaavi.

Mutta kuitenkin vielä lapsi. 

Mitä tällainen höykyytys, suksee, kirkuvat fanit merkitsivät. Nuorelle kehittyvälle mielelle. 





Vaikuttiko ruotsalainen teinipoika näin paljon japanilaisiin sarjakuvan tekijöihin? No ei ihme. 

Vielä enemmän puun takaa tuli, kuinka Björn vaikutti manga-sarjakuvanpiirtäjiin ja hahmoihin. Bishōnen, kaunis androgyyninen poika feminiinisine piirteineen oli älykäs ja taitava soturi, päähenkilö.

Kun kiina meinaa kumittaa kauniit naiselliset miehet popkulttuurista nykyään










Tapaus Midsommar - loputun yö, moderni kauhuelokuva:

Ja kun vellikello soi, kylän väki kokoontuu yhdessä ruokailemaan puhtaan taivaan alle. Kylän vanhimmat paraatipaikoille. Toinen heistä näytteli myös Kuolema Venetsiassa-leffan Tadziota eli Björn Andrésen, joka oli myös Nousuvesi-nordicnoirissa, yhdessä Julia Ragnarssonin kanssa






Kirjabloki. Kirjahullun kirjahyllystä: Erik Eje Almqvist, Filter: Världens vackraste pojke. Storytelissä äänikirjana. Eksploitaatiota vai eksploitaatiota. Artikkeli, muotokuva Björn Andrésenista Filterissä maksumuurin takan

Sosialistisesta mediastani muitakin Björnin filmejä

Eksploitaatiota vai eksploitaatiota. En ole kuunnellut tätä vielä. Eli mitä sinun suosikkielokuviesi kulisseissa tapahtui. Entä ennen kuvauksia. Entä niiden jälkeen. Ketä kankeloidaan nykypäivänä. Erik Eje Almqvist, Filter: Världens vackraste pojke. Storytelissä äänikirjana linkissä. Jos suomenkielinen lukupalvelu on kuluttu ja kelattu läpi, niin ruåtsinkielinen äänikirja vuodelta 2017 olisi jäljellä. Maailman kaunein poika, Tadzio romaanista, elokuvasta Kuolema Venetsiassa, jota näytteli Björn AndresenBjörn Andrésen,  joka viimeksi on ollut Midsommar - yötön yö kauhuleffassa ja yhdessä nordic noir sarjoissa kuten Nousuvesi ja Maan povessa. Sekä Ali Abbasin kummassa elokuvassa Shelley, joka myös on katsomisen arvoinen skandityö. 

Tätä reportaashia en ole vielä ehtinyt kuunnella, Mutta luin taannoin, kuinka rankka rooli tuo nuorelle pojalle oli kun häntä esiteltiin 15-vuotiaana homobaareissa kuin eläintä. Tai esinettä. 
Käytännössä lasta.

Tässä printtiversio, artikkeli julkaisusta Filter: Världens vackraste pojke
Text: ERIK EJE ALMQVISTFoto: MAGNUS BERGSTRÖM
PORTRÄTT Ur Filter #51 (20 juli 2016) artikkeli on maksumuurin takana. 

Som femtonåring dyrkades han för sin skönhet av tonårsflickor och homosexuella män över hela världen. 45 år senare får Björn Andresen äntligen uppmärksamhet för annat än sitt utseend

Foto: MAGNUS BERGSTRÖM








Kumma, kiintoisa ruåtsalainen Ali Abbasin ohjaama leffa, jossa myös [maailman kaunein poika] Björn Andrésen iäkkäämpänä. Löytyy myös Elisa Viihde Viaplayltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.