Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 8. marraskuuta 2021

WHS Teatteri Unionilla jatkui Piiskasarja, vaikka korona oli kurittanut kovin käsin 2021

WHS Teatteri Unionilla jatkui Piiskasarja, vaikka korona oli kurittanut kovin käsin 2021 monia kinkystä kiinnostuneita osapuolia, niitä elokuvannäyttäjiä ja elokuvankatsojia. Jo toisena koronavuonna.


Venus in Furs, Venus turkiksissa. Eräs lempparikirjani, ja ei kovin paljoa siihen juonellisesti liittyvä leffa. Piiskasarja jatkuu. Tänään 08.09.2021 vietin Reading Houria (lukutuntia) sm:n merkeissä klo 19 reikä reikä, mutta reilun 8 kk ajan tänä vuonna luin 131 kirjaa, niin kyllä siinä muutama lukutunti tullee.  Jatsi soi. Ikävä kyllä. Se on jännää miten kirjat, elokuvien nimet, prosessoi mielessään. Ja toteutus on sitten tätä. On kinkyä, mutta aika suht yksipuolisesti. Velvet Underground ei siis soi. 






Kuvassa Kurt Vonnegutin lainaus goottilaisesta tarinasta sekä Leopold von Sacher-Masoch lainaus ja...

Minusta tuo kauhuromantiikan määritelmä on vallan hurmaava: nuori nainen menee vanhaan taloon ja säikkyy niin, että housut putoavat. Itse olen ajatellut sen aina niin, että nainen nauttii niin paljon ilmapiiristä, että itse haluaa riisua pöksynsä, että itse on aktiivinen, innostunut. Minulle gotiikka on sitä, että päähenkilönä on helposti samaistuttava ujo nuori nainen, tai miksei vanhempikin, joka pitää peliä sekä pahan pojan että kiltin pojan kanssa, kuten Bram Stokerin Draculassa, ja Oopperan kummituksessa, sekä hetken myös Hammerin leffassa Muumio 1950-luvun lopulta. Sekä tuoreeltaan leffassa Last Night in Soho. Uhrilampaissa tämä on hieman etäännytetty, mtta on siinäkin hirviö ja ihailtavan rehti selkärankainen, tosin pomo. Tai mikä tahansa kaunotar ja hirviö tarina. 


Palatakseni Venus in Furs leffaan, joka kannattee kattoa, ainakin kun Klaus Kinskiä kidutetaan. Mikä ettei. 

Valkokankaalta 16mm Jess Francon filmi (sietämätön dvd löytyy hyllystäni) VENUS IN FURS, joka ei perustu masokistille Leopold von Sacher-Masoch samannimiseen erinomaiseen romaaniin, ikävä kyllä. WHS Teatteri Unionissa 08.09.2021. Tuttu myös Helsingin kaupunginteatterin näytelmänä, jota kävin katsomassa pari kertaa, samoin Kapsäkin versionkin. sekä Polanskin leffana, joka taisi tulla Rakkautta ja anarkiaa -festareilla. Vai oliko Artisokka-festareilla, nykyään tunnetaan nimellä Season Film Festival 30.03.2014?






Päivän toka elokuva valkokankaalla tänään piiskasarjan Liekitetty nainen (1983) WHS Teatteri Unionissa. Se ei ollut 80-luvun Päiväperho, mutta kinkympi rakkaustarina. Miinusta seksismi: minkähän sukupuolen paljasta pintaa näytetään enämpi ja miks. Vermeille ja kaulapannoille isot pojot. Mutta seksismi. Elokuvassa on pari kohtaa yhteneväisiä, yllätys yllätys, Hytti nro 6:n kanssa: kun ihmiset haahuilevat juhlissa tai ennen juhlia kirjahyllyn edessä, sekä kun naiselle sanotaan, hymyile, enmmän... Miehen penis on niin pyhä, ettei sitä saa nöyttää. Vaikka gigolon työskentelytehtäviä muuten näytetäänkin.


Tänään 12.10. valkokankaalla etenimme Piiskasarjassa tuotokseen nimeltä Blind beast.  Japanilaiselokuva fetisoi ruumiin osia niin pitkälle, että veri alkaa norua niiden välistä. 35 mm filmiltä. Sekstinen, ja täysin pilattu elokuva tuolla,öh, seksismillä. Ja onko rumempia miesten alushousuja kuin tässä. Alkuasetelmasta ja lopusta saisi kaikenlaista, mutta tuo matka siinä välillä. Voi voi. On surkeata, kun elokuvaa on tehnyt vain yksi sukupuoli. Ja silmtä sidottuna näköjään siinäkin. 




Koronatunnelmia: 

3. jouluk. 2020

Onko taide kuollut? Tänään piti juhlistaa Godardia enemmän kuin metatasoin syntymäpäiviänään ( 90 vee) Whs Teatteri Unionissa, jossa olisi ollut myös #piiskasarja/n Yöportieeri. Tänään olisi ollut elokuvateatteri Orionissa pikkujoulut ja teatterissa Frankenstein, Kanneltalossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.