Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 12. marraskuuta 2021

Tässä vielä kuvasatoa ja tunnelmia Night Visions Halloween Extravaganza 30.10.2021 tapahtumasta

Tässä vielä kuvasatoa ja tunnelmia Night Visions  Halloween Extravaganza 30.10.2021 tapahtumasta, yhden päivän elokuvafestivaalista tilausteatterissa Bio Rex, tuolla Lasipalatsin arvokkaissa tiloissa. Paikalla toki oli katsojia, mutta kuvasin sitä odottavaa, ja ulkomailla sanotaan eerie tunnelmaa ennen kuin alkaa tapahtua. Joskus oli upeaa olla ehtoolla kauppakeskuksessa joissa ei näkynyt ketään muita, ja Joy Division soi. Se taisi olla Iso Omena, jonka elokuvasalista kävelin jotakin pysäkkiä kohti joskus. More photos from genre movie festival at Hellsinki © Satu Ylavaara Photography 2021:

Erinomainen, sähköinen Last Night in Soho nähtiin ennakkonäytöksenä, kauan odotettuna. Gialloa veitsenmitoin uusiva neonoiri jolla on täydellinen nimi.... Onneksi leffan nimeksi ei jäänyt työnimi Red lights, punaiset lyhdyt, koska se ei olisi vienyt niin suuriin sfääreihin, vaan rajoittanut, kaikin osin. Kiitos nimestä kuuluu Tarantinolle ja ystävälleen, heitä kiitetään lopputeksteissä ekana ja vikkana. Ja soihan samanniminen piisi myös elokuvassa... 
minua ei haittaa odottaminen tai siirtäminen. Voi tulla hankaluuksia almanaakan kanssa, kun kaikkia siirretään, teattereita ja elokuvahäppeninkejä, niin alkavat mennä päällekkäin, ja on pakko valita. 
Paikalla oli kuulkaas vieraita mm elokuvaohjaaja ja näyttelijä Max Ovaska lyhytleffansa LASTI kera. Kiitoksia.
Se olikin 20. kotimainen leffa jonka näin valkokankaalta tarkoituksella tänä armottomana vuonna.
30.10.3021.
Tai 30.10.2021.
ekstaasi edellä elokuviin. Leffafestareilla saa valtavirran ulkopuolelta audiovisuaalista sisältöä elämäänsä niin ajallisesti kuin sisällöllisestikin, kaikki elokuvathan eivät tule laajaan jakeluun. Siksi vaikkapa näillä elokuvajuhlilla jaksaa, ja haluaa käydä. 
Olemme tottuneet hyvään, siihen, että elokuvantekijät saapuvat vieraiksi elokuvajuhliin. Näin olikin ennen koronaa. Joka ei alkanut tofusta. 
taiteen monia kerroksia: eduskunnan edessä oleva EGSin taideteos miltei näkyy akkunasta. 
analogista tallennetta ahmiva vidiootti toivottaa tervetulleeksi joko ostoksille tahi näyttelyyn, elokuvasaliin. Ehkä hän on kuin lemmikki joka tuo omistajalleen lahjan. Niin kuin sosialistisen median kissat, jotka tuovat ihmisilleen teepusseja, vaahteranlehtia ja terveyssiteitä... Nuo huomaavaiset. Hirviöt. 
Lasti lyhytrainan vieraina käsikirjoittaja Josefina Rautiainen, ja ohjaaja Max Ovaska
Ovaskan lyhytalokuva Lasti,  toisenlaisesta äitiydestä, raskaudesta ja synnytyslabyrinteistä huippunäyttelijöiden kera. Lyhäri sitten näytettiin meille alkukuvana ennen lovecraftin kuuloista pitkää elokuvaa Beach house. 
tässä sitä istutaan valmiina ennen kuin sirkus alkaa
oli muuten hyvä, että Night Visions - Yön kuvat ry otti kantaa etukäteen, ettei festareilla pelata Afrikan tähteä. Joka on siis kolonialaistinen, rasistinen peli, jonka kaikki tietää. Olisin voinut itse pelata twisteriä Mickey Rourken ja kenties Louis Cypherinkin kanssa, jos kaikkien lonkat olisivat antaneet myöten...
viittauksena elokuvaan Noiduttu sydän eli Angel heart vuodelta 1987. Koska oli Alan Parker in memoriam. Kauhun ja noirin voodoo-sekoitus vei meidät 4K-muodossaan kohti mennyttä. Esimerkiksi lähikuvissa papereista ja dokumenteista valkokankaalla nyt näki, mikä oli kirjoitettu kuikkarikynällä, kuivamustekynällä (ballpoint pen) ja mikä musteella (ink). Kun ennen muinoin omaa videokassua tiiratessa tätä yksityiskohtaa ei hetiselkeään nähnynnä. Vaikka olikin ostokasetti. Kuten ei vuosikymmeninä kun elokuvaa on katsonunna huomannut asioita, mitä nyt voisi kankeloida tai känselöidä, mm eläinrääkkäystä. Kana on älykäs eläin. Eikä minusta santeriaan kuulu eläinuhrit. 
Mutta jottei menisi ihan propagandaministerin julistukseksi, takaisin kameraan.
Matti Rämö esitteli elävän kuvan 
Festivaalitirehtööri Mikko Aromaa
Olemme tottuneet hyvään, siihen, että elokuvantekijät saapuvat vieraiksi elokuvajuhliin. Näin olikin ennen koronaa. Joka ei alkanut tofusta. Mikään pandemia ei ole alkanut kasvisruuasta, vain öyhöttäjien öyhötys automobiilien turhan käytön kanssa. Millaisia ovat tulevaisuuden festarit. Kuinka varpaillaan pitää olla. Onko tuo varpaillaan olo, jännittäminen myös hyvä juttu. Ettei kaikki ole heti saatavilla, vaan leffalipuista ja ajankäytöstä pitää taistella. Ei tosin niin verisesti kun ihmiset Nick Caven lippujen ostoon ryysiessään ennen muinoin 90-luvulla Stockan Lippupalveluun. 
Night Visions Halloween Extravaganza 30.10.2021
Lasipalatsin Bio Rexin kattovalaisimet sopivat oikein edelliseen Night Visions Pre Halloween Extravaganza 16.10. tapahtumaan, jossa oli teemana skifi. Vähän kuten Arrival-fiilis, siis ABBAn Arrival. 


© Satu Ylavaara Photography 2021



Sosialistisesta mediastani:

Sosialistisesta mediastani, lisää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.