Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Spirits of the Dead, Carnage, ja Korkeuskammo, yhteensä 10 euroa, Anttilatta, siis Anttilasta

Carnage, Spirits of the Dead, ja Korkeuskammo, yhteensä 10 euroa, Anttilatta, siis Anttilasta 1.5.2013:
Voi kuinka kaipaankaan Anttilan alelaareja....


Spirits of the Dead - kolme askelta yöhön. Episodielokuva johon on haalittu aikakautensa kauneimmat ihmiset - sanan kummassa[kin] merkityksessä - vain Udo Kier ja Pierre Clementi puuttuu. Mutta hieno, seksikäs kombinaatio tämäkin, seksuaalisen vallankumouksen kynnyksellä - tai tässä on päästy jo maalilinjoille asti. 











Roger Vadim: Metzengerstein
: Ensimmäisessä keskiaikaisessa osassa mieleenpainuvinta on pelottava zombiemusiikki, Jane Fondan turbaanit, huikeat puvut, ratsastuskohtaukset, gepardi ja tietysti Peter Fonda, joka syöttää pöllöä. Poe on aina osannut kirjoittaa kiehtovasti rikkaan ja menestyneen ihmisen rappiosta. Tarinoita, jotka kiihdyttävät, pelottavat. Uskaltavat.






Louis Malle: William Wilson
 on upea tarina, eräs minun henk koht suosikkejani Poelta - ja niitähän on paljon. Alain Delon näyttelee pääroolissa niin ikään sadistista upseeria jonka doppelgänger tulee sekoittamaan pasmat. 









Brigitte Bardot mustassa peruukissaan, ryhdissään, goottilaisessa mustassa puvussaan ja tietystikin Delonin ruoskittavana on mitä mieleenpainuvinta viihdettä.... 



Fellini: Toby Dammit:
 Olemme nykyajassa, tai siis 70-luvussa. Uupunut, dekadentti filmitähti Toby Dammit on kuuminta hottia, joista kaikki haluavat palan. Kuka oikeastaan käyttää hyäkseen, ja ketä. Pääroolissa ihananaisen kalpea poika Terence Stamp röyhelöpaidassaan ja kanervan värisissä satiinipöksyissään näyttää näyttelemisen mallia aivan Christopher Walkeniin ja Rhys Ifansiin asti. Fellinin maailma on irvokas, tosi, ja aikaansa edellä. Erityiskohtana pelottava pikkutyttö outoine ilmapalloineen joka tuntui aloittaneen japanilaisen [video]kauhun.. Leffan kannessa on makoisa anekdootti: Tobyn " rooliin harkittiin ensin Peter O´Toolea, mutta tämä vetäytyi hankkeesta. Fellini käski lontoolaista studiota lähettämään "dekadenteimmat" näyttelijänsä koekuvattaviksi. Paikalle lennätettiin James Fox ja Terence Stamp, joista Fellini valitsi jälkimmäisen." Hyvä niin. On mukavaa omistaa tämä elokuva, ja että siihen on nyt varaa. Ei ole pitkäkään aika siitä kun tätä DVD:tä esitettiin uutuutena ykkösen aamutv:n perjantaisessa osiossa jossa esitellään ensi-illat - mös kiinnostavien dvd-n. Ohjelman lopuksi aina muistetaan sanoa, että " muistakaa käydä elokuvissa ". Minä sanoisin, muistakaa säästää rahaa, että pääsisitte elokuviin edes superpäivinä. 








Carnage: Aivan upea... näytelmän sovitus, pieni tarina väkivallasta, ja vallan käytöstä. Miten väkivaltaiset sotkuiset asiat pitää hoitaa hiekkalaatikolla, ja taidekirjojen äärellä. Ei saa yökätä Francis Baconin päälle..

Aivan ihana ja kamala Christoph Waltz esittää moraalitonta työnarkomaania ja huonoa perheenisää, miestä joka on läsnä olematta läsnä - hänelle voisi soittaa Jopen Työnnä kännykkä...
 
  
Aivan ihana ja kamala Christoph Waltz esittää moraalitonta työnarkomaania ja huonoa perheenisää, miestä joka on läsnä olematta läsnä - hänelle voisi soittaa Jopen Työnnä kännykkä...
Spirits of the Dead:  

Katso vaikka:

 
Fellini Spirits of the Dead
Terence Stamp on pyörryttävän kaunis - jo ennen Pricillaa. Korkeuskammo:
High Anxiety Trailer (1978)
 
Nurse Diesel rullaa... Ihana sm-komero...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.