Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

lauantai 1. helmikuuta 2020

Lisää ja pitkälti kauhuromantiikasta ja kissapedoista

What´s new Pussycat? Kill Kill Kill
haukotus sentään
Eksploitaatio-filmit kävelivät ajan sensuurin ja valtavirtaelokuvan edellä ristiriitaisesti, mutta jos siellä elokuvasta Supervixen elokuvaan Faster Pussycat Kill Kill Kill joku tyrmäävä [ sanan kummassakin merkityksessä ] nainen kuten Tura Satana toimi, niin hän oli kuitenkin seksi-objekti, vanhojen äijien kuolausta varten. Mutta onhan häntä nuoretkin pojat kuolanneet; eksploitaatio-filmit antoivat nimensä myös rockbändeille kuten edellä mainittu Faster Pussycat sekä Skid Row. Nuoriso on mennyt vallan villiksi.
Mutta aiheen viereen palatakseni tämä super-nainen oli vain miehen oikkuja varten - russmeijerittäin. Silti goottipiireissä sekä Tura Satana että Betty Page ovat selkeät mallit mustan otsatukan tasaisuudelle ja pituudelle - meikistä nyt puhumattakaan. Mutta miten erottaa ikonisoidut, myytilliset Betty Page , Betty Boop ja Betty Blue toisistaan - kas siinäpä pulma.
Itse asiassa Hitchcockin viileät vaaleat naiset ovat kaikki toimijoita, mm Takaikkunassa.

                 "Tämä kissa on syksyn kuumin saalistaja"
Näin mainostaa Kissanainen uutta elokuvaansa. Ajat ovat kovat, eikä Catwoman pololla ole päällään paljoa lateksia mitä ommella, vain pikkiriikiset, mustaa naamiota pienemmät bikinit. Mihin kategoriaan hänet on laitettava? Halle Berry sai oscarin muistaakseni Monsters´s Ball elokuvasta.
Myöhemmin Kissanaista näytellyt Halle Berry saa palkinnon* vuoden huonoimmasta näyttelijäsuorituksesta. Siinä ei paljoa kurnaut auta.
Voihan vattu.
- Vuoden huonoimman rainan palkinnon nimi on siis Raspberry, Razzie suomeksi vattu. [ ed huom. ]

 Batmanin tytär nimisessä sarjassa goottilainen nuori vihainen nainen on Selena Kylen eli Kissanaisen ja Bruce Waynen eli Lepakkomiehen lapsi, paitsi ettei isä tiennyt tästä lainkaan.
      
Seksikkäästi mustaan nahka-asuun ja mustaan läpinäkyvään sifonkiseen viittaan pukeutunut tytär Helena on supersankari vastoin tahtoaan, ja hänellä on geeneissään kummankin naamioon pakenevan vanhempansa voimat..

Ennen kaikkea Xena on päähenkilönsä - Lucy Lawless - paketti, jossa nainen on väkevä soturi, pätevä taistelu-strategioitsija, hänen pitää lopettaa sotia, joskus aloittaa niitä, että suurempi paha kukistuisi, synnyttää lapsia, olla äiti, olla parantaja, olla naamioitunut milloin haaremiorjaksi, milloin miksikin, olla rakastunut - hänellä on monta virkaa! Itse ajattelen hänen oleva osittain oikean elämän soturikuningatar Boudiccan kaunis jatkumo vaikka tuotantopuolelta Rob Tapert etsi hahmoa idästä, Hong Kongin taistelulajeja taitavista nyky-amatsoneista. Boudicca pani hanttiin mm itsensä Julius Caesarin joukkojen edessä - ja surmaten joukkoineen yli 70 000 caesarin palvelijaa roomalaista! Mutta jottei näissä tarinoissa pelkästään naiset ole pelkästään hyviä, kuten toveri ja Xenan tarinoiden kirjoittaja sarjassa alati uskollinen Gabrielle josta tulee myös amatsonien johtaja ajan kanssa, niin esitellään lisää naisia: "Xenan arkkivihollinen" vimmaisan psyko naissoturi Callisto, ja paha shamaani Alti. Ja monet monet muut. Absurdimmillaan oli jakso jossa tehtiin dokumenttia Xenasta, jossa ei nyt ihan jerryspringer -mainen, mutta silti pseudoälykkörillinen toimittaja [joka hämmästyttävän paljon muistutti Herculesin aisaparia ] utkasi Xenan ja Gabriellen suhteesta, ja Xena juuri kumartui vastaamaan, kun studion tv-kamerat alkoivat vetää häikkää, emmekä siis saaneet vastausta. Studioon oli traijattu myös jumala Odin, jolta myös kysyttiin minkälainen henkilö Xena on.. Myös nykyaikaan hypättiin jaksossa jossa fanit kloonasivat, siis herättivät henkiin Xenan ja Gabriellen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.