Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 17. helmikuuta 2020

Kyllä maalla on vajavaa. Ja paikallisia!

Nelosella kiitettävästi pyörinyt sarja Herrasmiesliiga ( The League of Gentlemen ) puolestaan esittelee tärähtäneen kyläpahasen Royston Vaseyn eriskummallisine ihmisineen. Överisti mennään, ja tyylillä ja mauttomuudella. Ja kaikkea karmeata tapahtuu. Herrasmiesliiga sopii hyvin teosten Kannibaalit ja An American Werewolf in London kaikenkirjavaan, ja kirppujen nyrhimään joukkoon. Sarjassa Herrasmiesliiga asetettiin jatkuvasti vastakkain paikalliset ja nuo muut.

Anthony Shafferin romaania Wickerman on hauska lukea impivaarassa kun kokkoja poltetaan… Mutta James Dickeyn romaania Syvä joki ( 1980 ) en suosittele kanoottireissulle….


Kannibaalit romaanissa nuo hirviöt, vuorilla asuvat villi-ihmiset, ovat taantuneet jopa Syvä joki romaania raaimmiksi. Päivi Alasalmi nimisen kirjailijan romaani Metsäläiset ( 2000 ) on ihanan groteski – onhan tekijä Pohjoisen sielun avaaja ja kaivertaja. Kannessa seisoo Tellervo jousineen, ja kirjan päähenkilöt viherpipertäjä pariskunta ( näinhän valtaväestön tyhmin osasto haluaa ilmaista tunteensa vihreitä kohtaan – että ovat joko nährääjiä tai sitten anarkisteja. Missään ei kuitenkaan nouse arvokeskustelua.. ) vihreä pariskunta muuttaa maalle, ihanaan hylättyyn koulurakennukseen, jossa taiteilijana mahtuu tekemään vaikka mitä!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.