Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Roger Rees. Nicholas Nickleby. Robin Hood: Sankarit sukkahousuissa

Minun suosikkiversioni Charles Dickensin viktoriaanisesta klassikosta Nicholas Nickleby onkin vuoden 1982 minisarja, jota töllötettiin naama ruudussa – juuri ennen videonauhureitten keksintöä / ostoa. Ihanaa, laihaa ja ahdistunutta, kovia kokenutta goottipoikaa Nicholas Nicklebytä näytteli ihastuttava Roger Rees, joka on muuten juuri Mel Brooksin puskaan menevässä farssissa Robin Hood: Sankarit sukkahousuissa ( Robin Hood: Men in Tights, 1993) tämä Rotinghamin [eikä suinkaan Nottinghamin] sheriffi, jota himoitsi Tracey Ullmanin näyttelemä noita Latrine… Roger Rees on pyörinyt tiuhaan muillakin DVD-levyillä, hän oli Frida Kahlon isä teoksessa Frida (2002), ja vastikään vankilasarja ihmemaa OZssa eli teoksessa Kylmä rinki hän oli häikäilemätön reportteri, joka halusi tehdä kovin eklusiivia artiklaa selleistä ( luultavaksi 33. puoliraa´assa jaksossa Medium Rare, 2001). Herra Rees on myös ohjannut Kylmän ringin jakson Variety seuraavana vuonna. 

Roger Rees tullee ihastuttamaan meitä Greyn anatomia sarjassa, ja on ollut pitkään West Wing sarjassa Lord John Marbury, apropåå, kumma, että Martin Sheen on valittu sarjan presidentiksi, vaikka Stephen King kauhukirjaan perustuneessa filmissä The Dead Zone (1983) hän oli niin korruptoitunut…. 

Roger Rees vieraili eilen pikaisesti tv sarjassa Holmes nyc..

 

Mutta jos jollain ilveellä nousisin, enkä olisi enää pulassaRoger Rees on näytellyt sarjassa Niin sanottu elämäni ( esitetty tuplaten vuosina 1997 ja 1998; My So-Called Life, ~1994) mm. ihastuttavan Jared Leton kanssa, nuorukaisen (!) goottilaiseen uraan kuuluu mm. teokset Panic RoomUnelmien SielunmessuAmerikan psykoUrban Legend – kauhutarinoita, ja useasti mainittu Aleksanteri, jossa Jared näyttelee Aleksanteri Suuren rakastajaa, Hephaistionia. 

Herra Jared Leto tekee myös mukavan broidinsa kanssa äkiväärää musiikkia orkesterissa 30 Seconds to Mars, ja eri toten video The Kill on mukavan Dorian Grayn ja Hohdon oloinen dopprelgänger-tarina – Jaredissahan on mitä jakaa J 

A Woman's Guide to Adultery sarjassa näytteli myös Screaming Lord Sutch…. Uusikaa jo ihmeessä sarja! On todella rasittavaa matkata halpalennolla sitä Lontoosta ostamaan….. Toisaalta – samalla voi käydä teatterissa…. Mutta haluaisin nimenomaan suomenkielisen tekstityksen – mistäköhän johtuu, että tv:ssä esitettyjen sarjojen ja filmien suomennokset hakkaavat mennen tullen videoitten suomennokset – DVD-levyjen suomennoksista puhumattakaan – tehdäänkö niitä liukuhihnalla ja toisella kädellä??? Tv:ssä esitetty teos on selkeästi perehtynyttä suomennosta, jossa ei ole kökköjä virheitä eikä puutteita – ei ainakaan niin paljon kuin dvd:ssä…. 

Theresa on ollut valkokankaalla mm teoksissa Musta Leski (Black Widow, 1987), Kafka (1991),ja Ken Russellin ohjauksessa hän on ollut teoksissa Huora (Whore, 1991) ja Aria (1987). Theresa Russell on piipahtanut muuten vuonna 2006 sarjassa Kova laki: Rikollinen mieli (Law & OrderCriminal Intent ), josta Vincent D'Onofrio on tuttu…. Ympäri käydään, tänne tullaan….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.