Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Dickensin Kolean talon orpotyttö Esther Summerson joutui taas pitämään kaikki ohjat käsissään

Mikä näissä moderneissa tavalisen näköisissä, sympaattisissa naisissa on? Dickensin Kolean talon orpotyttö Esther Summerson joutui taas pitämään kaikki ohjat käsissään luoviessaan typerien ylempiluokkaisten pelivelkojen ja muiden tyhjänpäiväisyyksien kanssa itse miltei pennittömänä seuraneitinä. Puhumattakaan Rumasta Bettystä…

Esther Summersonia BBC:n laatudraamassa ansaitun palkitustikin näytellyt Anna Maxwell Martin nähdään myös mainitun Anne Hathawayn lisäksi tulevassa filmissä Becoming Jane, jossa hän on Janen sisar Cassandra Austen.

Esther oli myös viime vuoden versiossa Kaislikossa suhisee… Tosi tv:n muodonmuutosohjelmissa ei ole mikään ihme, että hiirulaisesta kuoriutuu prinsessa – niin moni ammattilainen töpsyttelee tämän aina suttuisen, mutta laihan naisen salonkikelpoiseksi. Hänen pitää kävellä kivuliailla, naurettavista pikku remmeistä kyhätyillä korkokengillä – vaikka on aina aiemmin kulkenut järkevillä kengillä, siis kengillä, joilla voi kävellä.

Nainen itse ei halua muutosta, vaan lähipiiri ilmoittaa hänet kilpailuun. Hirvittävintä tässä muuttumis"leikissä" on ollut kun hiirulaisen pomo – siis lihava mies pikeepaidassa ilmoittaa tämän kilpailuun, eikä suinkaan itseänsä.. Näillä hiirulaisilla ei ole ollut kiinnostusta / halua / tarvetta / aikaa / varaa maalata turhaan itseään ja juosta naurettavien trendien perässä, kuten timanttistringien, lanne-, reisitasku-, cargo- ja haaremihousujen, joihin yhdistää georgette -mallinen, milloin lepakko- tai puhvihihainen, spaghettiolkaiminen rätky. Joka pitää olla sesongin färeissä, kuten utupetroolin tai terrakotan.


Muoti "muuttuu", ja jatkuvasti kaupataan "uutta" rääsyä. Joskus ihminen, jolla on liian selkeä maku, muutetaan täysin toiseksi persoonattomaksi tylsimykseksi, kuten erään jakson goottityttö. Jo on aikoihin eletty! Mutta täytyyhän näitä stailisteja ja mitä lie tukankähertäjiä työllistää. Kun jatkuvalla syötöllä ökyrikkaat suomalaiset firmat vähentävät työläisiään tehtaita sulkien, ja siirtäen tuotannon ay-n uloittumattomiin pikku lasten kätösiin, niin näitä työttömien virtoja voisi työllistää juuri stailisteina ja tukanvärjääjinä, tai imagokonsultteina ja ties minä. Koska tavikset haluavat tulla enemmän tähtein kaltaisiksi….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.